Lucrările la Podul Sovata, de peste Crişul Repede, avansează de la o zi la alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început operaţiunea de turnare a betonului, în placa de suprabetonare, la Podul Sovata. Peste nouăzeci de metri cub de beton au fost turnaţi în şase ore de lucru de către zece betoniere. Această operaţiune se va încheia la începutul săptămânii viitoare.

Odată montat tablierul metalic, constructorul podului rutier Sovata a trecut, la o nouă etapă, aceea de turnare a betonului în placa de suprabetonare.. „Până miercuri vom termina cu betonarea. Timp de şapte zile vom stropi cu apă betonul proaspăt turnat, pentru a nu apărea fisuri", a spus Alexandru Achim, manager proiect. După pomparea betonului în placa de suprabetonare, urmează turnarea lui în grinzile parapeţilor. După 28 de zile de la turnare, se va monta membrana hidroizolantă, urmând să se treacă la montarea bordurilor şi turnarea betonului la trotuare.

„În 28 de zile de la turnare, betonul ajunge la 90% maturitate. După montarea membranei hidroizolante, la începutul lunii octombrie vom trece şi la turnarea asfaltului", a afirmat managerul de proiect. Tot în cursul acestei săptămâni, a început şi umplerea cu balast a rampei de pe malul stâng al podului. Valoarea lucrărilor executate de CCCF Timişoara este de 11.850.530,21 lei (fără TVA). Inaugurarea investiţiei este programată pe data de 12 octombrie, de Ziua Oradei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite