Oradea: Lucrările la drumul Remeți-Coada Lacului vor trebui refăcute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Lucrările la drumul Remeți-Coada Lacului vor trebui refăcute
Oradea: Lucrările la drumul Remeți-Coada Lacului vor trebui refăcute

Radu Țîrle, președintele Consiliului Județean Bihor, a cerut sistarea plății lucrărilor pe DJ 108J Remeți-Coada Lacului.

„Am verificat lucrările în teren și am constatat că sunt executate de mântuială. Sunt foarte nemulțumit de calitatea lor și de faptul că dirigintele de șantier nu a raportat acest lucru”, a afirmat Radu Țîrle. Drumul are o lungime totală de 7,3 kilometri, iar valoarea investitției se ridică la 6,3 milioane de lei. La fața locului se constată însă că executantul nu a realizat panta de scurgere a apei, șanțurile de scurgere au mai multe deficiențe tehnice, calitatea așternerii stratului de asfalt lasă de dorit, iar stâncile de pe marginea drumului nu au fost picotate, făcând dificilă trecerea a două mașini mari în același timp.

Sancțiuni

Țîrle a dispus sancționarea dirigintelui de șantier, sistarea plăților până la refacerea lucrărilor la calitatea corespunzătoare și confirmarea calității lor de către proiectant și Inspecția Teritorială în Construcții. Lucrările vor fi refăcute pe cheltuiala firmei de construcții. Lucrările sunt finanțate parțial din fonduri europene. Dacă drumul se deteriorează mai devreme de cinci ani, acestea nu pot fi reabilitate pe cheltuiala județului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite