Lucrări de modernizare de peste 1.500.000 de lei, la Piața Cetate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vederea asigurării unor condiţii decente pentru comercializarea produselor agricole de tip legume şi fructe, Administraţia Domeniului Public (ADP) înaintează Consiliului Local Oradea un proiect de hotărâre care prevede modernizarea Pieţei Cetate - hala de legume din Oradea.

În prezent, piaţa Cetate are o hală agroalimentară, spaţii comerciale şi platforme asfaltate. Clădirea dispune de pardoseli de beton şi asfalt, tâmplărie metalică şi lemn, instalaţie de alimentare cu energie electrică şi parţial de alimentare cu apă şi canalizare. „În proiectul de hotărâre sunt propuse lucrările de reparaţii, care păstrează destinaţia actuală a halei, însă propune o nouă sectorizare a spaţiului din interiorul halei", a spus Florin Alexandru, purtător de cuvânt în cadrul ADP. Astfel, lucrările de modernizare ar consta în înlocuirea pardoselii existente, reparaţii la tencuieli interioare, înlocuirea tâmplăriei metalice existente cu tâmplărie PVC, realizarea lucrărilor de zugrăveli şi vopsitorii, înlocuirea reţelei interioare de alimentare cu energie electrică, înlocuirea reţelei de alimentare cu apă şi canalizării menajere interioare precum şi montarea unei instalaţii de paratrăsnet pe hală. „Valoarea investiţiei este de peste 570.000 lei, finanţarea investiţiei realizându-se din sursele proprii ale Administraţiei Domeniului Public", a mai spus Florin Alexandru.

Copertine metalice pentru zona fructelor și legumelor

Totodată, se are în vedere şi realizarea unei copertine pe structură metalică spaţială cu tramă pentru suprafaţa utilizată în prezent pentru comercializarea fructelor şi legumelor. Suprafaţa asfaltată din Piaţa Cetate, care va fi acoperită pe 2.497 mp, va permite  păstrarea numărului de mese existente, asigurarea spaţiului de circulaţie auto în jurul acesteia precum şi asigurarea confortului  necesar vânzătorilor şi cumpărătorilor. „Această investiţie va fi de asemenea finanţată din sursele proprii ale Administraţiei, iar valoarea acesteia depășește 993.000 de lei", a spus reprezentantul ADP. Cele două investiţii vor fi supuse Consiliului Local la şedinţa din 29 noiembrie

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite