Luau tinere sărace din Oradea, le băteau și le obligau să se prostitueze în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii B.C.C.O și D.I.I.C.O.T. au trimis în judecată doi orădeni suspecți de trafic de persoane, spălare de bani și uz de fals. Cei doi sunt acuzați că vreme de șase ani au racolat femei tinere și sărace pe care le-au obligat să se prostitueze. Femeile erau bătute și au primit inclusiv amenințări la adresa copiilor lor minori.

La începutul lunii februarie poliţiştii B.C.C.O. Oradea - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea au definitivat cercetările şi au trimis în judecată  doi orădeni care au fost cercetaţi  pentru infracţiunil de trafic de persoane, privarea de libertaate a persoanelor și obligarea de a practica prostituția.

Bătute și amenințate

K.I., de 38 de ani şi B.A.M. de 37 de ani sunt acuzaţi că, în perioada 1999 - 2005, au racolat bihorence sărace, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, pe care, prin violenţă şi ameninţare, le-au supus exploatării sexuale. Femeile au fost aobligate să se prostitueze atât în Oradea și în Băile Felix cât și în Italia, în zonele Lago di Garda, Brescia, Rimini, Peschiera și Rivoltella.

Femeile spun că au fost bătute și amenințate, violențele fiind constatate și medico-legal. Una dintre victime a primit și amenințări violente la adresa fiului minor de patru ani, în cazul în care ar refuza să plece din țară.

Bani de casă și mașină

În urma exploatării sexuale a trei dintre tinerele racolate, suspecţii au beneficiat de aproximativ 120.000 Euro, bani din care cei doi au achiziţionat un apartament în Municipiul Oradea şi un autoturism de lux. La ora actuală, procurorii D.I.I.C.O.T. au propus confiscarea specială a apartamentului situat în Oradea și a mașinii. Ce doi au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, iar apoi au fost trimiși în judecată săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal a unui minor în scopul obligării la practicarea prostituţiei, rele tratamente aplicate minorului, spălare de bani şi uz de fals.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite