PORTRET: Tânăra orădeancă Luana Chebeleu este pasionată de dans de la numai patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici 16 ani, orădeanca are numeroase titluri europene şi mondiale la competiţii de showdance. Adolescenta a început să danseze la o vârstă fragedă, pe când avea doar patru ani.

Luana Chebeleu a început să danseze încă de la o vârstă fragedă. Avea doar patru ani. „La început a fost doar o joacă, dar o dată cu trecerea timpului joaca mea de copil s-a transformat într-o adevarată pasiune pentru dans”, a povestit tânăra. Îndrumată de antrenoarea sa, Teodora Lăzuran, dar în acelaşi timp şi de părinţi, Luana Chebeleu s-a ţinut de dans şi, după 11 ani de la primul antrenament, se poate declara mulţumită. La nici 16 ani, orădeanca face parte din rândul unei dintre cele mai bune cluburi de dans din ţară, Academia de dans „Ars Nova“.

Aur şi argint

„Consider că am muncit mult. Norocul meu este că am întâlnit şi antrenori extraordinar, precum Teodora Lăzuran, Ioana Pele şi Dacian Restea, care au niste rezultate foarte bune în sport”, a mai spus Luana. Orădeanca se poate lăuda cu un palmares de invidiat. În urmă cu patru ani a participa la prima competiţie în afara ţării. „A fost un campionat mondial de showdance care s-a ţinut în Germania. Atunci nu eram încă pregătită fizic pentru rezultate, dar am acumulat experienţă”, a mai declarat Luana. În 2007, a urmat Campionatul European de la Belgrad, unde a obţinut locul 12 la grup şi locul 19 la duet. Apoi, tot în acelaşi an, mondialele din Germania, de unde s-a întors cu locul şapte.

La Campionatul European de Showdance din Ungaria, din 2009, Luana Chebeleu a luat aurul la solo şi grup, performanţă repetată şi la Cupa Mondială din Croaţia. Anul acesta, la Campionatul Mondial din Croaţia a ocupat locul doi la solo. „Când vin dintr-o deplasare, mă întreabă colegii de clasă ce rezultat am obţinut şi indiferent de rezultat ei mă felicită”, a mai spus Luana Chebeleau.

Întrebări şi răspunsuri
Cât timp vrei să practici acest sport?
Aş vrea să-l practic toată viaţa, dar din păcate nu se poate. Voi profita cât mai mult şi îl voi practica până când îmi va permite fizicul şi vârsta. Peste 5-6 ani mă văd la o facultate de coregrafie, pregătindu-mă pentru a deveni coregraf şi pentru a avea o trupă valoroasă.

Ai trecut de la mingi la săbii. Cine te-a învăţat să mânuieşti armele?
A fost o trecere destul de bruscă avand în vedere faptul că eu fac gimnastică şi balet. Am avut un noroc cu domnul Romeo Gozner, care m-a învăţat să mânuiesc săbiile.

Profil
Născută. 12 decembrie 1994
Studii. Elevă, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”
Hobby. Muzica, filmele, plimbările lungi

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite