Locuitorii din cartierul Nufărul vor beneficia de încălzire pe bază de apă geotermală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii care locuiesc în cartierul Nufărul ar putea fi primii beneficiari din oraș ai unui sistem de încălzire pe bază de apă geotermală. În acest sens municipalitatea a depus un proiect spre finanțare europeană, în valoare de 15 milioane de euro.

Consilierii locali și-au dat acordul în unanimitate atât pentru realizarea studiului de fezabilitate cât și pentru suportarea cheltuielilor neeligibile din cadrul proiectului. Intenția primăriei este ca întregul  cartier să renunțe la încălzierea cu cărbune în favoarea încălzirii cu apă geotermală. Investiția cuprinde construcția stației, de 714 metri pătrați, două foraje de 2.800 metri adâncime, dotarea cu punct termic și pompe de circulație, staţie de umplere, staţie de dedurizare, amenajarea unui circuit nou tur-retur de la staţia geotermală la punctele termice deservite şi montarea conductelor de transport al apei uzate termic la sondele de injecţie.

Investiția din Nufărul face parte din proiectul de reabilitare de termoficării întregului municipiu, estimat la peste 90 de milioane de euro.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite