Localităţile maghiare, cartiere rezidenţiale pentru Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarii din localităţile maghiare situate imediat peste graniţă spun că acestea tind să devină cartiere rezidenţiale ale oraşului de Criş. Mihai Togor, unul dintre orădenii care au ales să spună că sunt „acasă" în Ungaria, consideră că a făcut cea mai bună afacere atunci când a decis să se mute peste graniţă.

Orădeanul Mihai Togor a hotărât, în octombrie 2009, să facă o schimbare esenţială de stil de viaţă, cumpărând o casă în Ungaria, la aproximativ 15 km de graniţa cu România, în localitatea Kissmarja<i>. Cu mai puţin de 20.000 de euro, Mihai Togor a reuşit să devină proprietar pe o casă cu o suprafaţă de 180 mp şi un teren de 1.100 mp, care în acea perioadă, în Oradea, l-ar fi costat cel puţin de două ori mai mult. Însă nu doar preţul casei îl determină să creadă că a făcut cea mai bună afacere, atunci când s-a mutat în Ungaria, ci şi modul în care se desfăşoară lucrurile acolo.  „Nu se poate compara cu ce se întâmplă în România. În Kissmarja este ordine şi normalitate. Oriunde te duci eşti primit bine. Serviciile sunt de cea mai bună calitate, la costuri mult mai mici decât în România“, a spus Mihai Togor. „Străzile sunt curate, întreţinute. Nu este gălăgie. E o altă mentalitate. Locuiesc în Ungaria de aproape doi ani şi încă nu am găsit un singur dezavantaj al faptului că nu mai am domiciliu stabil la Oradea“, a mai spus Togor. Acesta face zilnic naveta între Oradea şi Kissmarja, dar nu regretă banii cheltuiţi pe benzină sau timpul pierdut pe drumuri. </i>

Citeşte care sunt avantajele mutării în Ungaria, în noul număr al săptămânalului „ADS Oradea“ care se găseşte de joi la chioşcurile de ziare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite