Liderii Partidului Popular Maghiar din Transilvania nu vor drum rapid pe Ecaterina Teodoroiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Bolojan prezentând noul proiect rutier
Ilie Bolojan prezentând noul proiect rutier

Tinerii din cadrul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) militează împotriva proiectului Primăriei Oradea de a crea o legăturo între strada Ecaterina Teodoroiu şi strada Dragoş Vodă, pe motiv că se cheltuie prea mulţi bani pe ceva inoportun. Aceştia propun mai degrabă realizarea unei centuri de vest a Oradei.

Drumul pe care administraţia îl are în plan ar trebui să lege noul pod care se construieşte în zona Silvaş cu podul peste calea ferată de pe strada Bihorului.
„Considerăm investiţia exagerată şi inoportună. S-a votat deja documentaţia tehnică din care reiese că se va realiza un drum de 4,3 kilometri lungime, cu un viaduct de 170 metri, care traversează străzile Louis Pasteur şi Gheorghe Doja şi implică lucrări de sprijinire a terenului dar şi expropierea a 48 de imobile. Nu este în regulă faptul că preţul acestui proiect a crescut constant, de la 6 milioane de euro, la opt milioane de euro şi până la 10 milioane de euro cât este în prezent", a spus Csomortanyi Istvan Csaba, preşedintele al PPMT Bihor.

Conducerea partidului a depus la Primărie aproximativ 500 de semnături strânse de la locuitorii din zonă, dar deocamdată nu au primit un răspuns.

Mai bine centură

Reprezentanţii partidului cred că o alternativă la drumul rapid ar putea fi centura de vest a oraşului. „Ar putea fi un drum care să lege DN 19 dinspre Biharia şi să ajungă până în Calea Sântandreiului, în zona actuală a centurii. Centura ar porni de la podul dărâmat acum câţiva ani din curba drumului dintre Oradea şi Biharia, ar merge pe lângă groapa de gunoi, peste Gara CFR din Episcopia, apoi pe lângă zona industrială şi Calea Borşului, până în Calea Sântandreiului", a explicat preşedintele PPMT Bihor.

Propunerea membrilor Partidului Popular Maghiar din Transilvania a fost depusă la Instituţia Arhitectului Şef.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite