Liceenii încearcă să îi protejeze pe elevii mai mici de pericolele etnobotanicelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii s-au întâlnit cu colegii mai mici
Liceenii s-au întâlnit cu colegii mai mici

Aproximativ douăzeci de liceeni, de la Liceul de Artă şi şcolile Iosif Vulcan, Vasile Voiculescu şi Dimitrie Leonida, s-au întâlnit cu elevi de gimnaziu, cărora le-au povestit despre riscurile consumului de produse etnobotanice. Întâlnirile s-au încadrat într-un proiect al Fundaţiei Încrederea, finanţat de către Primăria Oradea.

Proiectul "Deschide ochii, cunoaşte realitatea!", finanţat de Primăria Oradea, a început în luna aprilie şi are ca scop informarea elevilor din gimnaziu despre consecinţele nefaste ale plantelor etnobotanice, de către 20 de liceeni de la diferite şcoli, şi anume: Liceul de Artă, Andrei Şaguna, Iosif Vulcan, Vasile Voiculescu şi Dimitrie Leonida. „ Proiectul urmăreşte  creşterea sentimentului de responsabilitate a elevilor din gimnaziu cu privire la decizia alegerii unei vieţi sănătoase, precum şi instruirea şi familiarizarea celor 20 de liceeni cu proiectul şi paşii derulării acestuia precum şi  dobândirea de cunoştinţe de bază despre consumul de plante etnobotanice. Pregătirea liceenilor  a fost realizată  de personalul specializat al fundaţiei Încrederea pe parcursul a mai mulor întâlniri", a spus Radu Ioan, asistent social la Fundaţia Încrederea.

Liceeni educatori

 Pe parcursul proiectului "Deschide ochii, cunoaşte realitatea", liceeni, în calitate de  educatori,  au pregătit elevilor din clasele gimnaziale lecţii de educaţie preventivă în care au fost prezentate cauzele, efectele şi consecinţele consumului de plante etnobotanice. De asemenea au fost realizate în cadrul acestor ore, piese de teatru, jocuri, diferite competitii, pliante informative, toate cu aceeasi tematică.

Concurs

Fundaţia organizează şi un concurs de desene pe tema „Substanţele etnobotanice, o iluzie periculoasă". Premiile concursului sunt o bicicletă „mountain bike", o pereche de role şi o minge de baschet.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite