Liceenii orădeni au luat lecții de dezvoltare personală de la studenți din Kazakhstan și Lituania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii AIESEC le-au dat elevilor lecții de viață
Membrii AIESEC le-au dat elevilor lecții de viață

Aproape 50 de elevi din Oradea au învățat cum să se prezinte în fața unei mulțimi, cum să realizeze un discurs convingător, dar și să-și organizeze timpul și spațiul, prin proiectul național Grow, organizat de către AIESEC și Școala de valori. Printre studenții care le-au dat sfaturi liceenilor s-au numărat și tineri din Kazakhstan și Lituania.

Proiectul național Grow s-a încheiat în urmă cu câteva zile, cu o ultimă manifestare, organizată în cdrul Sălii Festive din Colegiul Național „Emanuil Gojdu".  „În cadrul evenimentului de vineri, s-a pus in evidență rolul pe care l-a avut echipa de organizare a acestui proiect, formată din Robert Indrieș, coordonatorul proiectului, alături de Baican Virgil, Florina Pașca, și Andrei Secan. La această echipă se mai adaugă studenții ce au avut rolul de profesori pentru tineri: Ciprian Lupșa din România, Zhadyra Sarmanova din Kazakstan și Milda Beleckaite din Lituania", a spus Ionuț Dejeu, vicepreședinte comunicare la AIESEC Oradea.

Ateliere interactive, în limba engleză

  Zhadyra Sarmanova, membru al organizaţiei AIESEC din Kazakhstan, a participat în acest proiect prin intermediul unui program internațional de schimb de experiență numit Global Community Development Program.  Metodele de educaţie folosite în cadrul proiectului Grow au rolul de a complementa educația primită pe băncile şcolilor, prin intermediul a 10 ateliere interactive desfășurată pe o perioadă de 6 săptămâni susținute în limba engleză de către studenții internaționali. „ Toate aceste aditivităţi extracuriculare din cadrul proiectului promovează multiculturalitatea, voluntariatul și diversitatea. In cadrul GROW participanţii îşi vor dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor și o atitudine care-i va sprijini în atingerea obiectivelor personale și îşi vor consolida încrederea în sine prin provocări practice", a spus Ionuț Dejeu.

 Temele abordate în cadrul proiectului

 Pentru toamna aceasta, temele abordate de programul Grow au fost: „Cum să acţionezi chiar acum!", „Acesta sunt EU" sau „Cum sa te prezinţi în fața unei mulțimi", „Cum să realizezi un discurs convingător", „Cum să organizezi si să filtrezi doar informația utilă", „Cum să conduci un proiect"" și „Valori româneşti - Care e influența moștenirii culturale și cum se încadrează în ansamblul țărilor UE".  Programul Grow a câștigat anul acesta recunoaștere națională și internațională, prin premiul de popularitate la categoria „Cel mai bun proiect educațional" în cadrul Galei Premiilor în Educaţie, premiul pentru „Cel mai bun proiect de educație de tineret din România" acordat de către Parlamentul European în cadrul Galei Charlemagne și premiul pentru „Cea mai bună idee de proiect cu o componentă de educație financiară" în cadrul Galei Societății Civile.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite