Liceenii din Oradea au aflat tainele unei afaceri de succes de la specialiști bancari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii și-au creat companii virtuale pe care au învățat să le administreze. Scopul proiectului a fost dezvoltarea antreprenorială și pregătirea încă de pe băncile școlii a viitorilor întreprinzători. Tinerii au aflat și care sunt posibilitățile reale de finanțare a unei afaceri.

Junior Achievement (JA) și EximBank au organizat la Oradea o întâlnire cu tineri  „întreprinzători” din 16 licee locale, înscrise în programele de antreprenoriat Compania și Enterprise Without Borders derulate de JA. În cadrul întâlnirii elevii au beneficiat de o sesiune de pregătire pentru mini-companiile pe care le-au creat.

 Evenimentul de la Oradea face parte dintr-un proiect mai amplu al cărui scop este dezvoltarea antreprenorială și pregătirea încă de pe băncile școlii a viitorilor întreprinzători. Până în prezent au fost derulate patru ediții ale proiectului la București, Craiova, Baia Mare și Iași.

 În cadrul întâlnirii găzduite de Colegiul Național Mihai Eminescu din Oradea, elevii au aflat despre oportunitățile de antreprenoriat oferite tinerilor prin programele Compania și Enterprise Without Borders și competiția națională Compania Anului. Dupa ce au vizionat exemple de afaceri de succes ale tinerilor din programele JA de antreprenoriat din Europa, cele peste 10 mini-companii și-au prezentat ideile de afaceri primind feedback de la consultanți.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite