Liceenii orădeni de la Emanuel învață despre conceptul de dezvoltare durabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia Zilei Mediului elevii liceului Teologic Baptist Emanuel Oradea au primit vizita primarului  Ilie Bolojan și a Elisavetei Roşu, inspector de specialitate pentru lansarea proiectului Implementarea conceptului de dezvoltare durabilă în cadrul Liceului Teologic Baptist Emanuel Oradea.

Manifestarea a fost găzduită de sala de nunţi a Bisericii Baptiste „Emanuel"  și a fost moderată de către profesorii organizatori, Iştoc-Zembrea Ramona şi Iştoc-Zembrea Florin, iniţiatori ai proiectului. Lansarea proiectului a fost precedată de o campanie de colectare selectivă a maculaturii şi peturilor în cadrul Liceului Teologic Baptist Emanuel Oradea, în perioada 1.06.2010-4.06.2010, urmând să fie preluate de o firmă care se ocupă cu reciclarea lor. Deasemenea, elevii din clasele liceale au distribuit pliante informative, legate de Ziua Mondială a Mediului, de biodiversitate şi reciclare, colegilor din clasele gimnaziale, iar celor din clasele primare li s-au distribuit pliante de colorat, cu mesaje de protecţie a mediului, care au constituit obiectul unei expoziţii.

În cadrul manifestării dedicate Zilei Mondiale a Mediului, elevii  din clasele V- XI, au realizat o expoziţie cu tema „ Biodiversitatea în imagini", iar elevii claselor a XI- a A şi B au realizat o expoziţie cu tema „Artă din gunoi", confecţionând diverse obiecte din materiale reciclabile. "Practic, proiectul nostru vine în completarea eforturilor Primăriei Municipiului Oradea de a menţine curăţenia oraşului şi de a-i educa pe cetăţeni în acest sens, prin antrenarea elevilor în exersarea şi practicarea unor norme elementare de conduită, conform cu exigenţele societăţii actuale, pentru un mediu curat şi durabil", a spus Ramona Iştoc-Zembrea, responsabilă de proiect.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite