Licean desfigurat, în urma unui accident pe pârtia veche de la Vârtop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev în vârstă de 17 ani, din localitatea bihoreană Tărcaia, a ajuns la spital, cu faţa distrusă, în urma unui accident petrecut sămbătă pe pârtia Vârtop 1. Practic, băiatul a intrat în coliziune frontală cu un alt schior, în vârstă de 41 de ani, din Beiuş.

Potrivit informaţiilor primite de la Adrian Marian, vicepreședinte executiv al Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo, băiatul de 17 ani va trebui supus mai multor intervenţii, având în vedere gravitatea rănilor suferite. „Accidentul s-a petrecut pe pârtia veche, de la limita judeţelor Alba şi Bihor. Ambii schiori au coborât din lateral, cu  viteză mare, iar impactul a fost inevitabil. Băiatul de 17 ani a suferit multiple traumatisme la nivelul feţei, i s-a rupt maxilarul şi are mai mulţi dinţi lipsă.  Elevul a fost transportat la o clinică din Cluj-Napoca, pentru îngrijiri medicale de specialitate", a spus Adrian Marian. Elevul din Tărcaia venise la schi cu un grup organizat, supravegheat de către un profesor.  Celelalt schior implicat în accident  s-a ales cu traumatisme cranio-cerebrale şi fracturi costale. „Bărbatul de 41 de ani a refuzat internarea", a mai spus Adrian Marin.

Urmează un nou weekend cu „Serbările Zăpezii“

Potrivit salvamontiştilor, acesta este cel mai grav accident petrecut în acest sezon la Vârtop. Având în vedere faptul că în acest weekend vor fi organizate „Sărbătorile Zăpezii" la Vârtop 1, amatorii sporturilor de iarnă sunt rugaţi să fie atenţi, pentru a preveni accidentele de acest gen.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite