Liber la bălăceală, la Ştrandul Ioşia, care îşi redeschide porţile începând de marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Domeniului Public Oradea anunţă redeschiderea Ştrandului Ioşia, începând de marţi, de la orele 8.00. Ştrandul va fi deschis publicului toată săptămâna, cu excepţia zilelor de luni. Programul de iarnă este între orele 8.00 şi 16.00.

Intrarea va fi gratuită pentru pensionari, de marţi până vineri inclusiv, iar în zilele de sâmbătă şi duminică intrarea în ştrand se va face pe bază de bilet, pentru toate categoriile sociale, prin urmare şi pentru pensionari. Începând de marţi, un bilet pentru adulţi costă 9 lei, cu un leu mai mult decât în 2011. Preţul biletului pentru elevi şi studenţi a rămas acelaşi de anul trecut, respectiv 4 lei. De asemenea, preţul abonamentelor rămâne neschimbat şi pentru adulţi, respectiv 68 lei/lună, şi pentru elevi şi studenţi, respectiv 36 de lei/lună.

Complexul Geo Sana Dome

 „Ştrandul pensionarilor" va fi transformat în următorii doi ani într-un complex de aproximativ zece milioane de euro, unde orădenii vor face recuperare medicală şi se vor distra, exploatând la maximum apa geotermală. Saună, baie turcească, jacuzzi, cabinete de masaj, solarium, aquagym şi benzi de alergat vor fi la dispoziţia orădenilor, care nu vor mai fi nevoiţi să meargă în Băile Felix sau în Ungaria. Terenul de peste 26.000 de mp pe care se întinde Ştrandul Ioşia şi puţul de extragere a apei geotermale, care datează din 1975, vor fi modernizate şi folosite la adevărata capacitate, complexul Geo Sana Dome urmând să promoveze Oradea prin turismul de sănătate. „Prin realizarea acestui proiect va fi revitalizată activitatea Ştrandului Ioşia, prin furnizarea de servicii de turism atractive", a spus Dumitru Sim, şeful Biroului Turism, Cultură şi Regenerare Urbană din cadrul primăriei orădene.

Finanţare europeană

Proiectul va fi realizat pe bani europeni. Complexul va fi deschis tot anul şi va cuprinde trei cupole din oţel şi sticlă, care vor separa trei activităţi de bază, reprezentate de circuitul închis spitalicesc-recuperatoriu, circuitul semideschis (hidroterapie şi kinetoterapie) şi circuitul deschis (termoludism, agrement, fitness, aquagym şi SPA). „Valoarea proiectului este de circa 10 milioane de euro", a spus Mirela Macra, consilier în cadrul biroului de presă al Primăriei Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite