Leafă mai mică pentru profesorii universitari cu punctaje mici la evaluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma evaluării celor 1.280 de cadre didactice de la Universitatea din Oradea, 25 au obținut un coeficient sub nivelul cel mai mic acceptat, astfel că vor fi sancționate.

La sfârșitul fiecărui an universitar, toți profesorii intră într-un program de evaluare care le stabilește activitatea și competența profesională individuală. „În urma rezultatelor evaluării vom aplica un nivel de salarizare în funcție de performanțele obținute", a explicat Cornel Antal, rectorul Universității din Oradea. Profesorii au avut de completat mai multe fișe, iar cei care au obținut un coeficient mai mic de 60 vor fi sancționați. „Pentru aceștia doresc să propun diminuarea salariilor între trei și șase luni, în funcție de cât permite legea", a mai spus Antal. Restul cu punctaje cuprinse între 70 și 90 vor primi recomandări pentru îmbunătățirea și aprofundarea cunoștințelor.

Studenții și-au notat dascălii

În paralele, profesorii au fost evaluați și de către studenți care le-au acordat punctaje în funcție de activitatea de la orele de curs. Astfel, 40 de cadre universitare au fost notate de studenți cu un coeficient de sub 60 de puncte. Nici cei care au trecut cu brio evaluarea, obținând note foarte mari, nu vor trece neobservați. Rectorul Universității intenționează să îi verifice pe profesorii cu peste 2.000 de puncte, mai ales că media optimă este între 300 și 400 de puncte.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite