EXCLUSIV: Peste douăzeci dintre minerii de la Băița au început azi greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul de sindicat, Alexandru Iştoc
Liderul de sindicat, Alexandru Iştoc

Peste 20 de angajați de la mina de molibden de la Băița, județul Bihor, au intrat luni în greva foamei, în semn de protest față de neplata drepturilor salariale, din februarie.  „Stăm în grevă până murim", a amenințat Alexandru Iștoc, lider de sindicat la mina administrată de un acționar suedez.

Potrivit informațiilor primite de la Alexandru Iștoc, 21 de mineri au început astăzi greva foamei, la suprafață. Protestul salariaților vine la câteva luni după ce zeci de mineri s-au baricadat la 500 de metri subteran, pentru a-și obliga patronul să le acorde salariile pe lunile decembrie și ianuarie.

„Ne datorează bani pe lunile februarie, martie, aprilie și mai. Stăm în greva foamei până murim”, a spus Iștoc. Potrivit acestuia angajații Mineral Mining sunt în șomaj tehnic de la data de 1 martie 2010. În ianuarie 2010 la mina de molibden de la Băița erau angajate peste 170 de persoane. „Cei care lucrează la mentenanța minei, care au grijă ca aceasta să nu se inunde, muncesc fără să fie plătiți”, a subliniat Iștoc.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite