PORTRET Bihoreanca Laura Bercea lucrează la Milano, pentru Alexander Mcqueen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Bercea
Laura Bercea

Pictoriţă şi designer, orădeanca a ajuns la Milano, unde lucrează în buticul regretatului creator britanic. După absolvirea facultății de arte din Cluj-Napoca, tânăra a ales să-și urmeze „chemarea”, spre capitala modei și a artei.

Primele amintiri din copilărie îi sunt legate de blocul de desen şi de schiţe ale unor fustiţe şi rochii. „Tot timpul am mers pe două străzi, ca să zic aşa, una a picturii şi una a modei. Nu am reuşit niciodată să le separ, fiindcă ambele mă reprezintă în aceeaşi măsură”, a povestit tânăra care, la numai 27 de ani, are în faţă tot viitorul pentru a-şi îndeplini visele. „De mică am fost îndrăgostită de Italia, o ţară care mă chema parcă, prin arta şi cultura ei”, a spus Laura, care locuieşte la Milano de patru ani. Bihoreanca visează la o colecţie pe care să o prezinte în cadrul festivalurilor de modă de la Milano şi la o expoziţie personală de pictură. „Iau lucrurile pas cu pas, aşa că prima dată îmi voi expune picturile”, plănuieşte Laura.

Olimpică la pictură

Tânăra artistă a ajuns în Italia din dragoste, în 2006. „Am terminat facultatea şi mi s-a oferit şansa de a lucra pentru Eli Lăsnean, la Bucureşti. Am refuzat fiindcă iubitul meu era în Italua şi îmi doream altceva”, a explicat Laura, care în timpul făcultăţii a făcut un training de două săptămâni la firma TinaR. Tot atunci a avut două prezentări colective, la două şcoli faimoase de modă, din Florenţa şi Parma. Înainte de facultate a luat locul întâi la Olimpiada Naţională de Pictură (2000), unde a realizat un tablou pe tema Dunării. Ca designer, în România a avut o singură prezentare, la absolvirea facultăţii, sub genericul „Clar obscur”, de inspiraţie barocă, plină de jocuri între lumini şi umbre.

În capitala modei

Ajunsă în Italia, primul contact cu lumea modei a fost unul neplăcut. „A fost o experienţă dură. Am lucrat pentru un designer alături de care mă simţeam cenzurată”, îşi aminteşte Laura, care acum munceşte în buticul din Milano al celebrului designer Alexander Mcqueen.

Întrebări şi răspunsuri
Cum e să lucrezi într-un astfel de magazin?
Locul acela e ca o oază a fericirii. Parcă se rupe contactul cu lumea reală, fiindcă e prea mult lux.

Ai vreun designer preferat?
Nu cred că a fost o întâmplare faptul că am ajuns să lucrez pentru Alexander Mcqueen, fiindcă el este un exemplu pentru mine. În materie de pictură mă inspiră geniul lui Dali şi decorativismul lui Klimt.

Ai avut cliente faimoase?
Andreea Bănică şi-a cumpărat o poşetă şi o pereche de pantofi. De asemenea, Andreea Marin a făcut cumpărături din buticul pentru care lucrez.

Profil
Născută. 4 iulie 1983, Beiuş
Studii. Facultatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca, specializarea design vestimentar
Familie. Căsătorită

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite