Oradea: Turişti blocaţi din cauza vremii în zona Coada Lacului, de 30 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase turişti au rămas blocaţi în zona Remeţi-Coada Lacului, din cauza zăpezii. Nu se ştie nimie de ei de aproape 30 de ore.

CITEŞTE ŞI

Cad copacii ca seceraţi, pe DN 76 (UPDATE)



Salvamontiştii bihoreni încercă să ajungă la şase turitşti blocaţi la o pensiune din zona Coada Lacului.

"În zona Remeţi - Coada Lacului zăpada are 40 -80 cm. O echipă Salvamont este trimisă să recupereze 6 turişti blocaţi cu maşinile în perimetrul pensiunii Octavia. Nu se ştie nimic despre ei de circa 24- 30 ore. Între Remeţi şi baraj au intervenit şi cei de la Uzina electrică Remeţi, să deblocheze drumul de zăpadă şi copaci doborâţi de vânt, până la Barajul Leşu. De acolo se contează pe sprijiunl unui buldozer de la Drumuri Judeţene, un buldo-excavator care să ajungă în zona unde sunt cei şase blocaţi", a declarat pentru Adevărul de Seară ediţia de Oradea, Adrian Marin, reprezentantul Serviciului Judeţean Salvamont - Salvaspeo Bihor.

Salvamontiştii o să încerce să ajungă la cei şase şi eventual să-i evacueze pe rând dacă altfel nu se poate. În zona Remeti -Leşu - Coada Lacului, comunicaţiile GSM nu funcţionează de circa 35 ore şi nu se poate lua legătura cu turiştii.

"Noi am fost în prealarmă încă din 13 de când Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă ne-a semnalat problemele pe direcţia Aleşd - Pădurea Neagră.  Pe ruta Beiuş – Ştei ieri alterna lapoviţă cu ninsoarea dar se putea circula relativ bine. Drumul Pietroasa – Padiş este blocat de zăpadă", mai informează salvamontiştii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite