Oradea: Riscă ani grei de închisoare, pentru trafic de LSD (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Riscă ani grei de închisoare, pentru trafic de LSD (VIDEO)
Oradea: Riscă ani grei de închisoare, pentru trafic de LSD (VIDEO)

Șapte tineri au fost prinși de polițiștii antidrog cu 143 de timbre de LSD, gata de comercializare. Liderul grupului, cel care furniza drogurile, din Olanda, este încă liber, dar dat în urmărire internațională

Un tânăr care locuiește în zona limitrofă a Oradei este cercetat în stare de arest, după ce a fost prins în timp ce încerca să vândă 25 de timbre LSD (drog de mare risc, puternic halucinogen), în luna iunie. Rechizitoriul a fost înaintat săptămâna aceasta spre judecată, după cum ne-a informat comisarul șef Valerian Șipoș, şef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea. Celălalt lider al grupării identificate de polițiști este un orădean care furniza marfa din Olanda, dat în urmărire internațională.

În Oradea și zonele limitrofe
Alți cinci tineri, care locuiesc în Oradea, în mai multe cartiere, sunt cercetați pentru consum de droguri. Vârstele celor șapte sunt cuprinse între 23 și 30 de ani, toţi fiind domiciliaţi în zona metropolitană Oradea. „Doi dintre ei sunt suspectaţi de infracţiuni de trafic de droguri de risc, fiind consideraţi şi liderii grupării iar ceilalţi tineri au fost cercetaţi pentru deţinere şi consum de droguri”, a spus azi dimineață Valerian Șipoș, precizând că nu se poate vorbi de un  singur cartier unde aceștia își vindeau marfa.„Tinerii își desfășurau activitatea în tot orașul”, a menționat Șipoș.

O sută de lei, un timbru
După ce unul dintre ei a fost prins în flagrant, polițiștii antidrog orădeni au percheziționat locuințele celor implicați, descoperind alte 118 timbre LSD, pregătite pentru traficare. Cei cinci care erau doar consumatori au fost sancționați cu amenzi de 500 de lei fiecare. Dacă traficanţii de droguri vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare. Un timbru LSD se vinde, potrivit lui Șipoș, cu circa 100 de lei, pe piața orădeană. LSD este un drog foarte puternic, al cărui abuz duce la comportament autodistructiv, hemoragie sau chiar comă. „Drogurile erau consumate în municipiul Oradea, în locuinţele unora dintre membrii grupării”, spune Valerian Șipoș. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite