LA LIMITA SĂRĂCIEI Au muncit o viaţă şi acum stau la coadă pentru o pâine cadou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De proiectul „Pâine pentru viaţă", început de fundaţia Încrederea în luna martie, beneficiază în prezent 50 de persoane, cărora li se asigură pâine în zilele de luni şi joi, în fiecare săptămână. Ajunşi la limita sărăciei, după ce au muncit o viaţă întreagă, orădenii stau la coadă pentru a fi siguri că vor primi o pâine gratis.

„În general oamenii care şi-au pierdut serviciul şi nu mai au nicio sursă de venit sau pensionarii cu pensii mici sunt cei care apelează la noi, pentru a intra în program. Avem persoane  peste 50 de ani, singure, care au lucrat o viaţă întreagă, au fost disponibilizaţi şi ne spun că la această vârstă nu îi mai angajează nimeni şi nici nu pot intra în pensie", a spus Ioan Radu, reprezentantul Fundaţiei Încrederea. Acesta subliniază că beneficiarii proiectului merg la sediul fundaţiei chiar şi cu o jumătate de oră sau o oră înainte, pentru a fi siguri că vor primi pâinea.

Victimele scumpirii

Proiectul se adresează persoanelor care întâmpină în această perioadă probleme finaciare şi care nu-şi pot asigura hrana de zi cu zi. „Din cauza scumpirii alimentelor, în special a pâinii, am decis să venim în întâmpinarea familiilor cu probleme, prin oferirea de pâini în zilele de luni şi joi, de la ora 13", a spus Ioan Radu.

Ochelari, aşternuturi şi pături

În zilele de luni, marţi şi miercuri (18,19,20 aprilie) între orele 10-16, Fundaţia Încrederea va distribui cu ocazia Sfintelor Paşte diferite bunuri constând în aşternuturi pentru pat, ochelari, încălţăminte, şampoane, săpunuri şi pături etc. De aceste ajutoare pot beneficia persoanele singure şi care au o pensie sub 350 lei pe lună. Reprezentanţii fundaţiei pot fi contactaţi la numerele de telefon 0359/304094 sau 0745875354 şi 0765341665.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite