Kelemen Hunor, noul preşedinte UDMR: “Vrem să facem o uniune deschisă, puternică cu un singur aliat: comunitatea maghiara”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul ministru al Culturii a strâns două treimi din voturile delegaţilor sosiţi la Oradea, la cel de-al zecea Congres UDMR. Hunor a primit 371 de voturi, Ekstein Kovacs s-a ales cu 118 sufragii, iar Olosz Gergely a fost votat de doar 47 de delegaţi.

Kelemen Hunor nu a avut nicio clipă emoţii în ceea ce priveşte alegerile pentru şedia UDMR. Acesta a declarat înainte de începerea congresului că "am venit să câştig alegerile", iar la final s-a bucurat moderat alături de staful său de campanie. „Acest rezultat de peste două treimi mă obligă la mai multe. Vreu să mulţumesc colegilor care au lucrat alături de mine din 2007. Vrem să facem o uniune deschisă, puternică cu un singur aliat: comunitatea maghiara. Vrem ca acele formaţiuni care există pe scena politică şi doresc să reprezinte interesele minorităţii să vină alături de noi”, a spus Kelemen Hunor.

Vezi galerie foto cu alegerile de la Oradea

Noul preşedinte UDMR doreşte o colaborare mai strânsă cu guvernul maghiar, dar şi cu partidele politice din Ungaria. „Refacerea relaţiilor cu Budapesta se va face cu răbdare, înţelepciune şi deschidere”, a adăugat Hunor.


 
„Nu căutăm o altă coaliţie”

Kelemen Hunor a vorbit şi despre viitoarele colaborări cu partide politice din România şi a răspuns „ultimatumului” lansat de Crin Antonescu.
Rămânem deschişi dialogului cu orice partid democratic. În 21 de ani am reuşit prin dialog şi colaborare. Am colabirat cu PNL şi probabil că vom mai colabora, dar acum suntem într-o coaliţie. Nu ne intersează partidele politice, ci doar interesul comunităţii maghiarilor. Până ce programul de guvernare este pus în aplicare nu avem de ce să ne gândim la ieşiera de la guvernare.

image

În acest moment nu căutăm o altă coalţiţie, ci pregătim un protocol de acţiuni cu această colaţilie. Când nu se respectă ceva avem o problemă, dar până acum s-a respectat. Orice înţelegere trebuie respectat. Cuvântul dat şi respectat este valoare. E simplu ca bună ziua”, a declarat Kelemen Hunor, la Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite