Karateka orădeni s-au întors de la Iaşi cu medalii de aur, argint şi bronz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În perioada 15 - 17 aprilie, Sala Sporturilor din Iaşi a găzduit etapa interzonală (ce punctează ca Finala de stil Fudokan), în cadrul celei de a douăzecea ediţii a Campionatului Naţional de Karate tradiţional pentru secţiunile de juniori, tineret şi seniori.

Atunci s-a stabilit ierarhia pentru acest an, pe baza căreia va fi desemnată componenţa loturilor naţionale, care ne vor reprezenta la Campionatul European de stil Fudokan  ce se va desfăşura la finele lunii mai în Belgrad, Serbia.   În lupta pentru titlu au pornit cei mai buni karateka (aproximativ 250 de sportivi), reprezentând 30 de cluburi din ţară.

Deşi calificat de la zonale, lotul Clubului Todome Oradea nu a făcut deplasarea la Iaşi , rămânând ca celelalte două cluburi - UAMT - Univ. Agora (antrenată de Pavel Vancea) şi Fudoshin Oradea ( antrenată de Mihai şi Adriana Turla), să ne reprezinte oraşul la această competiţie majoră. Clubul UAMT -  U. Agora s-a numărat printre protagoniştii competiţiei, reuşind să obţină 2 medalii de aur, 6 de argint şi 4 de bronz . Clubul Fudoshin se poate mândri cu o primă medalie de bronz, obţinută la categoria de cadeţi.

 Concursul, organizat sub egida Federaţiei Române de Karate Tradiţional, de către C.S. Enpi Iaşi, s-a bucurat de o organizare bună, cu mici carenţe pe linie tehnică (în cadrul secretariatelor de la tatami, fiind nevoie de multe ori corecţii de calcul).  „ Mă bucur că, şi de această dată, elevii mei au dat dovadă de seriozitate în abordarea competiţiei, Raul Tudorică reuşind să aducă un aur la individual, iar pe lângă cele două aur mai puteam avea cel puţin una la seniori, unde de la an la an se înteţeşte lupta pentru titlu, urcă tineri valoroşi, pretendenţi la medalii,  iar cei mai în vârstă încă nu au de gând să cedeze locurile. Nu m-a surprins nici rezultatul lui Botez Robert. Aşteptam de la el o medalie, în urma prestaţiei de zonale, iar faptul că aceasta este de aur, nu poate fi decât lăudabil", a spus antrenorul Pavel Vancea.  

Rezultatele orădenilor:

Locul I, medalii de aur :

Tudorică Raul -fukugo , tineret ( UAMT-U.Agora)

 Botez Robert -fukugo , jun.II ( UAMT-U.Agora)

Locul II., medalii de argint :

Tudorică Raul - kata ind., tineret ( UAMT-U.Agora)

Bara Ionel -fukugo , jun.II ( UAMT-U.Agora)

Tudorica Raul şi Matei Mirel  - Enbu masc. seniori ( UAMT-U.Agora)

Matei Mirel,Tudorica Raul, Bernath Csaba - kata echipe sen.( UAMT-U.Agora)

 Bernath Csaba, Matei Mirel,Tudorica Raul şi Gonţa Igor - kumite echipe ( UAMT-U.Agora)

 Botez Robert şi Bara Ionel-Enbu masc., jun.II ( UAMT-U.Agora)

Loc.III., medalii de bronz :

Melania Câmpan ( Mîndru) - kumite ind. seniori( UAMT-U.Agora)

 Bernath Csaba - kumite ind. seniori( UAMT-U.Agora)

 Zabihi Arask - kumite ind.jun.I ( UAMT-U.Agora)

Bara Ionel, Botez Robert şi Zabihi Arask-kata ech.şi kumite ech. masc., jun.II    ( UAMT-U.Agora)

Gorgan Alexandru, Ban Cătălin, Vancea Andrei - kata ech. jun.II (Fudoshin )

Finala Campionatului Naţional, la Oradea

Pentru loturile lărgite se califică primii trei de la probele individuale şi echipa campioană la probele de echipă , finalizarea loturilor fiind efectuată după Finala Campionatului Naţional, care  se va desfăşură în perioada 30 aprilie - 1 mai la Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite