Kadar Kalman este campion naţional la polo cu echipa orădeană CSM Frigoconti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kadar Kalman
Kadar Kalman

Kalman practică poloul de peste două decenii, iubeşte sportul şi apa, iar rezultatele bune îl plasează printre cei mai buni poloişti români. Kalman a început să facă înot de iniţiere la doar cinci ani. „Părinţii m-au dus la înot la îndemnul medicului. Mi-am rupt mâna, iar medicul i-a sfătuit să mă dea la înot ca să mă recuperez cât mai bine şi mai repede”, povesteşte sportivul.

PROFIL
Născut. 11 iunie 1979, Oradea
Familie. Necăsătorit
Studii. Facultatea de Eduaţie fizică şi sport din Oradea

Kalman a început să facă înot de iniţiere la doar cinci ani. „Părinţii m-au dus la înot la îndemnul medicului. Mi-am rupt mâna, iar medicul i-a sfătuit să mă dea la înot ca să mă recuperez cât mai bine şi mai repede”, povesteşte sportivul. După doar câteva luni de înot, Kalman s-a îndreptat spre polo, unde a şi rămas ca unul dintre principalii jucători ai echipei CSM Oradea.

Poloist talentat
Kalman spune că, deşi nu i-a fost uşor ca şi sportiv de performanţă, mai ales când era copil, este fericit că a ales acest drum.
„Nu este uşor să fii sportiv de performanţă. Când eram copil nu aveam timp să mă joc în faţa blocului pentru că aveam de mers la şcoală şi apoi la antrenament. Dar eu am ales acest drum şi nu îmi pare rău deloc pentru asta”, spune poloistul. Ca şi sportiv de performanţă, Kalman are un program destul de strict şi de aceea nu îşi permite să-şi piardă nopţile prin cluburi sau după-amiezele dintre antrenamente pentru alte activităţi decât odihna.
„N-am avut niciodată prea mult timp de ieşit în oraş, în cluburi, sau de mers în tot felul de excursii cu prietenii, dar nu mă deranjează neapărat. Am ştiut când am ales să fiu sportiv de performanţă că va trebui să fac sacrificii. Viaţa de sportiv implică un program strict, multă muncă şi disciplină, altfel nu se poate”, spune poloistul. Kalman a fost convocat prima oară în lotul naţional de juniori în 1998. Atunci a jucat doar câteva meciuri amicale. Din 2000 a devenit unul dintre principalii jucători ai naţionalei de polo.
„Am fost convocat la lotul naţional de juniori în 1998. Atunci am jucat doar la câteva meciuri amicale împreună cu echipa naţională, iar peste doi ani jucam deja la toate meciurile importante”, spune sportivul.
Kalman nu a jucat doar la CSM. El a fost chemat şi de echipe străine, respectiv a jucat doi ani la o echipă din Ungaria, apoi încă doi ani în Italia şi un an în Spania. „E mult mai greu să joci la o echipă străină. Cel mai greu este faptul că acolo eşti singur, nu ai lângă tine familia, prietenii. Pentru mine, acum e perfect să joc acasă. Sunt aproape de ai mei şi de toţi cei importanţi pentru mine”, mărturiseşte sportivul.
Alături de CSM Oradea, Kadar Kalman a fost de două ori campion naţional. El spune că speră ca echipa să o ţină tot aşa în continuare, pentru că toţi membrii ei muncesc foarte mult, iar rezultatele trebuie să fie pe măsură. „Sper să avem tot mai multe rezultate bune. Suntem în plină perioadă competiţională şi ne antrenăm foarte mult”, spune poloistul.

Întrebări şi răspunsuri

Câte antrenamente aveţi pe zi?
Avem două antrenamente pe zi. Cel de dimineaţa e mai complex pentru că facem mai întâi exerciţii în sala de forţă şi abia apoi intrăm în bazin. Seara avem antrenament doar în apă.

Te-ai gândit vreodată că ai fi vrut să practici alt sport?
Nu, nu m-am gândit niciodată la asta. Îmi place polo-ul foarte mult şi nu aş vrea să fac altceva în afară de asta.

Ce-i place
Kadar Kalman spune că-i place să mănânce orice, îi plac oamenii cu caracter şi sinceri. Îi place să-şi petreacă timpul liber la munte şi să se uite la filme.

Ce nu-i place
Lui Kalman nu-i plac oamenii mincinoşi. El spune că nu-i place să se uite la emisiuni de tipul reality show.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite