Oradea: Justiția orădeană pierde bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Justiția orădeană pierde bani
Oradea: Justiția orădeană pierde bani

Justiția bihoreană riscă să piardă banii obținuți de la Banca Mondială pentru reamenajarea Palatului de Justiție, dacă până în ianuarie 2010, nu se încep lucrările de reabilitarea a clădirii.

Problema subfinanțării sistemului juridic a fost pusă, din nou, pe tapet la o conferință internațională ce a avut loc, la sfârșit de săptămână, la Cluj-Napoca. “Sistemul din România a primit, în 2006, cu titlu de împrumut pe cinci ani, 130 milioane dolari de la Banca Mondială. S-au folosit abia trei milioane din acești bani. Dacă până în 2011, nu vom folosi acest fond, îl vom pierde”, ne-a spus Cristian Danileț, vicepreședintele Judecătoriei Oradea.

Sistemul din Bihor a obținut finanțare

Doar patru instanțe din România pot fi reabilitate pe banii Băncii Mondiale, printre acestea și cea din Oradea. „În mod normal, lucrările de reabilitare a Palatului Justiției ar trebui să înceapă în ianuarie 2010. Mi-e teamă că vom pierde finanțarea dacă, Banca Mondială nu va prelungi contractul de împrumut”, a declarat Cristian Danileț.

Bugetul instanțelor va fi administrat de Înalta Curte de Casație

La întâlnirea de la Cluj Napoca au luat parte și reprezentanți ai Ministerului Justiției, Curții Supreme de Justiție și Înaltei Curți de Casației. Judecătorii au decis ca în cel mai scurt timp posibil, bugetul instanțelor să fie administrat de către Înalta Curte de Casație și nu minister, ca până în acest moment. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite