Jurnaliști de la BBC le vor prezenta britanicilor povestea leilor de la Grădina Zoologică Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

O echipă de la televiziunea britanică BBC 1 a filmat astăzi la ZOO Oradea, pentru a realiza un documentar despre leii de aici. Scopul este sensibilizarea publicului britanic, pentru strângerea a 150.000 de lire, în vederea mutării a treisprezece lei, în Yorkshire Wildlife Park din Anglia.  În doar șase luni, s-au strâns deja 124.000 de lire.

O echipă de la BBC a sosit în această dimineață, la Grădina Zoologică din Oradea, pentru a realiza un reportaj despre situația leilor și leoaicelor care trăiesc aici, în condiții nedemne pentru orice animal, darămite pentru regii și reginele junglelor. Jurnaliștii de la BBC sunt însoțiti de John Minion, manager la Yorkshire Wildlife Park, din Marea Britanie, cel care vrea să mute treisprezece lei de la ZOO Oradea, în parcul pe care îl conduce. Pentru a scoate aceste animale din coșmarul cuștilor de 4 pe 4 metri, în care se înghesuie așezate pe beton, John Minion a început o campanie de strângere de fonduri, menite să ajute la transformarea a patru hectare de teren în noua casă a leilor de la ZOO Oradea. În acest scop s-a realizat un site în care este prezentată povestea leilor și prin care persoane din toată lumea pot dona diverse sume, pentru salvarea felinelor. Este nevoie de 150.000 de lire, din care s-au strâns deja peste 124.000. Din decembrie 2009 până în prezent, pentru salvarea leilor de la ZOO Oradea, s-au donat peste trei mii de lire. După cum se poate vedea pe site, unii iubitori de animale au donat două lire, alții chiar 60 de lire sau mai mult.

Leoaice transformate în pisici

John Minion a fost pentru prima dată la Oradea în luna iulie 2009. „John a fost mișcat de situația grea a leilor - și mai ales a unei leoaice al cărei spirit a fost distrus de către cușca minusculă în care era ținută și care s-a îndreptat spre el și și-a frecat capul de gratiile cuștii, încurajându-l să o mângâie pe cap, scoțând sunete fericite, exact ca o pisică", scrie pe www.lionrescue.co.uk. Până acum, dintre cei 18 lei de la ZOO Oradea, trei exemplare tinere (Suzana, Perita și Aneta) au luat drumul Africii, chiar înainte de Crăciun. Leoaicele au ajuns în Drakenstein Park, lângă Capetown.

„La ZOO Oradea vom rămâne doar cu doi lei, o femeie și un mascul", spune Daiana Ghender, manager la Grădina Zoologică din Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite