Juniori din toată țara s-au întrecut la Oradea la Olimpiada Națională de Științe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni elevii au fost selectați pentru lotul olimpiadei internaționale de științe. În premieră, în orașul de pe Crișul Repede a avut loc a cincea ediție a Olimpiadei naționale de Științe pentru juniori, care și-a desemnat aseară câștigătorii.

Cel mai bun junior în științe este elevul Klaus Ludescher de la un colegiu timișorean

Peste 100 de tineri din 40 de județe ale țării au concurat la cea mai importantă competiție de științe, care s-a adresat strict elevilor din clasele VII - IX. După două probe dificile, un practică și una teoretică, junii au primit verdictul final și au aflat punctajul obținut la concurs. Premierea a avut loc aseară la Colegiul Național Mihai Eminescu. „Olimpiada a decurs normal, fără incidente și evenimente neprevăzute. Anul acesta am avut 114 participanți din toate județele, cu excepția Ilfovului, Călărașului și Ialomiței", a precizat președintele comisiei de evaluare Flore Uliu.

Pe locul I, un timișorean

Cea mai bună lucrare, cu 129 de puncte, a fost tânărului Klaus Ludescher de la Colegiul Național C. D. Loga, din Timișoara. Elevul a câștigat pentru prima dată aurul, deși este al patrulea an în care participă la olimpiadă. În topul celor mai bune lucrări, locul II a fost ocupat de elevul Denis Turcu, din Brăila, iar premiul III a fost dus acasă de trei juni: Adrian Murariu și Carmen Flore, din Brăila și Șerban Ilca, din București. Tinerii nu au plecat cu mâna goală, ei fiind răsplătiți, în funcșie de poziția din clasament cu 120, 90 respectiv 65 de ron. În urma stabilirii clasamentului final, comisia de evaluare a selecționat primii 15 cei mai buni elevi, care vor face parte din lotul lărgit al olimpiadei internaționale de științe.

Ioana Tuderici a primit un premiu special

Cu toate că județul nostru nu a reușit să se claseze printre primele trei locuri, reprezentanta junilor bihoreni a obținut o mențiune, dar cel mai important, premiul cel mare din partea Prefecturii Județului Bihor. „Pentru mine este un pas important, cu toate că nu am reușit să ocup un loc mai înalt. Va fi o provocare pentru mine la olimpiada viitoare", a spus Ioana Tuderici, elevă la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Oradea

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite