UPDATE Campionul național de judo Daniel Brata rămâne în arest pentru 20 de zile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judokanul reținut ieri pentru tentativă de omor  calificat a fost adus astăzi la Pachetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.  Avocatul judocanului, Caba Dorin, susține că Brata trebuie acuzat doar de vătămare corporală. Dacă va fi găsit vinovat în urma anchetei, Brata riscă până la 20 de ani de închisoare.

UPDATE: 17.20 Judecătorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au decis ca Daniel Brata să fie artestat preventiv pentru 20 de zile.„Este o încheiere cu care nu suntem de acord. Mâini dimineață vom depune recurs”, a declarat pentru Adevărul de Transilvania avocatul lui Brata, Dorin Caba

În acest moment Daniel Brata se află la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. „La Tribunalul Bihor se află în lucru un dosar în care cercetăm doi sportivi din Lotul Național de Judo al României. Ei sunt cercetați pentru că au efectuat multiple lovituri asupra a două persoane. Una dintre ele a suferit leziuni care i-au pus în pericol viața. Unul dintre sportivi nu a putut fi reținut pentru că se află în China", a declarat procurorul Vasile Popa. „Propunem arestarea preventivă pentru 29 de zile. Dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă de cinci până la douăzeci de ani de închisoare", a mai spus procurorul.

Daniel Brata este anchetat pentru că în noaptea de 12 spre 13 iulie, alături de colegul său din lotul național , Valentin Radu l-au bătut pe orădeanul Adrian Popa, un jurist de 25 de ani, care a rămas cu schele pe viață. Victima susține că Brata i-a oferit 15.000 de euro în schimbul tăcerii.

„Nu știu să fi încercat clientul meu să ofere bani. În privința acuzațiilor aduse de procurori, nu este tentativă de omor, este vătămare corporală", a precizat pentru Adevărul de Transilvania, avocatul lui Brata, Dorin Caba.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite