Județul Bihor, mai aproape de un boom economic, cu ajutorul banilor europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Județul nostru este lider regional în privința numărului și amplorii proiectelor, în special în cele de infrastructură economică. O mare parte dintre proiectele finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) se axează pe turism. Reprezentanții sectorului privat spun că cea mai mare problemă în privința accesării programelor europene este aceea a birocrației.

De exemplu, Hotelul President, din Băile Felix, se extinde cu finanțare europeană, pentru promovarea balneo-turismului de patru stele și atragerea străinilor în județ. „Valoarea proiectului este de 4,8 milioane de euro. Nu a fost greu să scriem proiectul, dar birocrația e foarte mare", a spus Fekete Dumitru, directorul Hotelului President. Cu finanțare europeană, hotelul a început în luna iunie lucrările la o bază de tratament, săli de conferințe și camere de cazare.

Pe drumul cel bun

În ciuda birocrației stufoase, Claudiu Coșier, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, a anunțat ieri la Oradea că județul Bihor este cel mai activ în atragerea de bani europeni. „În ultimii șapte ani Bihorul a avut o evoluție remarcabilă. Dacă la început nu existau proiecte majore, cu impact, acum cele mai multe contracte pe proiecte mari sunt din Bihor", a spus Claudiu Coșier referitor la cele 42 de proiecte care vor fi derulate în județ, prin Programul Operațional Regional (POR). Acesta subliniat că Bihorul este lider și în provința proiectelor de dezvoltare a infrustructurii de afaceri, în acest domeniu existând proiecte de milioane de euro. „Acestea implică structuri de afaceri care vor contribui la dezvoltarea economică a județului", a spus Coșier. Radu Țîrle, președintele Consiliului Județean Bihor, a declarat că speră că la dezvoltarea economică va contribui și modernizarea drumurilor județene, precum DJ 191, care reprezintă de asemenea un proiect finanțat prin POR. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite