Oradea: Judecătorii orădeni continuă protestele (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Judecătorii orădeni continuă protestele (UPDATE)
Oradea: Judecătorii orădeni continuă protestele (UPDATE)

Magistrații din cadrul Judecătoriei Oradea au decis astăzi continuarea protestului în aceiași formă decisă la 31 august. Vezi care sunt revendicările judecătorilor în atașament.

Judecătorii Tribunalului Bihor au decis să continue și ei protestul demarat la 31 august.

Activitatea din cadrul instanței orădene va fi restrânsă, cu excepția solutionării dosarelor ce impun
verificarea legalității și temeiniciei măsurilor preventive, respectiv a ordonanțelor președințiale pentru suspendarea provizorie a executării silite în materie civilă. Programul cu publicul la sectoarele administrative va fi sistat.

Motivele continuării protestului
 
Decizia a fost luată ca urmare a faptului că "reprezentanții celorlalte puteri nu și-au manifestat până în prezent nicio poziție față de solicitarea de asumare publică a voinței de rezolvare a crizei fără precedent din justiția română, revendicările magistraților au fost ignorate în ciuda numeroaselor întâlniri cu parlamentari și ministrul Justitiei și ca urmare a desconsiderării continue și publice a magistraților și a amenințărilor împotriva magistraților ce au reprezentat corpul judiciar la aceste intâlniri". Alte motive care au dus la continuarea protestului sunt discuțiile îngrijorătoare privind inamovibilitatea judecătorilor și a răspunderii materiale directe a magistratilor și atitudinea duplicitară a ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, față de revendicările magistraților. Acesta este acuzat de magistrați că a dezinformat populația cu privire la conținutul revendicărilor formulate de magistrați și a fost singurul membru al Guvernului care s-a opus admiterii amendamentelor susținute de magistrați pentru îmbunătățirea proiectului de lege a salarizării unice a personalului bugetar. 
  

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite