Oradea: Judecat pentru că a vândut calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Judecat pentru că  a vândut calea ferată
Oradea: Judecat pentru că a vândut calea ferată

Virgil Capriş este în vizorul procurorilor după ce firma la care a vândut şinele a început să le dezmembreze.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Virgil Capriş, pentru înşelăciune, uz de fals şi instigare la mărturie mincinoasă.

Omul de afaceri este acuzat că ar fi vândut ilegal o porţiune de cale ferată, de pe tronsonul Oradea – Beiuş - Vaşcău, pe linia 325 Rogoz - Dobreşti, între kilometrul 2+322 şi kilometrul 10+231, unei firme din Braşov, care a dezmembrat bucăţi din calea ferată pentru a o vinde la fier vechi.

Potrivit procurorilor, în perioada 2006–2008, administratorul al SC V. Capriş Comerţ SRL,Virgul Capriş, fost candidat la Senat, a vândut ca fier vechi şinele de cale ferată de pe tronsonul Oradea-Beiuş-Vaşcău, „prezentându-se, în mod fraudulos, ca fiind proprietarul legal al acestor bunuri, în condiţiile în care Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA Bucureşti – Sucursala Regională CF Cluj este o companie care administrează şi întreţine infrastructura feroviară de pe întreg teritoriul României - publică sau privată. Pentru a dovedi că societatea sa este proprietara tronsonului de cale ferată respectiv, inculpatul a folosit mai multe documente falsificate: facturi fiscale, copia unui extras de carte funciară, fişa mijlocului fix, ordin de compensare”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Prejudiciu mare

Omul de afaceri Virgil Capriş a cauzat Companiei Naţionale CFR un prejudiciu de aproape 20 milioane lei. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii i-au pus sechestru pe bunurile imobile. La data de 6 iulie, Virgil Capriş a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, însă nu a mai fost prezentat instanţei pentru arestare din motive medicale. Procurorii mai susţin că, pe timpul anchetei, Capriş ar fi determinat martorii să depună declaraţii mincinoase în favoarea lui.

Virgil Capriş îşi susţine nevinovăţia

Omul de afaceri susţine că este nevinovat şi că va dovedi asta: „Calea ferată nu a aparţinut niciodată CFR-ului. Acuma este a mea. Am luat-o de la fostul IFET, în 2000”. El susţine că o parte din tronson l-a vândut unei firme din Braşov, cu toate actele. „Sunt interese pe care nu le înţeleg, le voi putea demonstra”, a conchis Capriş.

Acuze
Capriş ar fi făcut martorii să depună declaraţii mincinoase în favoarea lui

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite