Joburi pentru medici și muncitori necalificați, în Germania, Spania, Malta și Slovenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care doresc să plece la muncă în străinătate au la dispoziție peste șase sute de joburi, prin rețeaua internațională EURES. Locurile de muncă sunt atât pentru persoane cu studii superioare, cât și pentru muncitori necalificați, în agricultură.

Potrivit informațiilor transmise de către Simona Burden, consilier EURES, în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor, în Malta există joburi disponibile pentru farmaciști și asistenți medicali din România. Contractele de muncă sunt pe perioadă nedeterminată iar candidații trebuie să vorbească engleză sau malteză.

Îngrijitori în Germania

Persoanele care stăpânesc, la nivel mediu, limba germană, pot aplica pentru un post de îngrijitor de persoane în vârstă, în Germania. Pentru aceste slujbe, durata contractului este cuprinsă între unu și trei ani.

La cules, în Spania

Bihorencele pot aplica pentru locuri de muncă în Spania, unde se caută muncitoare necalificate în agricultură. Cunoașterea limbii spaniole nu este obligatorie, contractele fiind de trei luni.

Medici, în Slovenia

„Persoanele care vorbesc slovena, la nivel de bază, și limba engleză pot aplica pentru posturile de doctori specialiști în medicină internă", spune Simona Burdean. Joburile sunt pe perioadă nedeterminată, candidații trebuind să aibă studii de specialitate. Persoanele interesate pot obține mai multe informații la sediul AJOFM Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite