Jandarmii bihoreni au fost copleşiţi de cantitatea de PET-uri din apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Jandarmii bihoreni, implicaţi in proiectul "Let's do it, Romania!" au fost prezenți sambătă în trei locații diferite, pentru a sprijini acțiunea de curățire a României într-o singură zi. Cu toţii au fost revoltaţi de numărul mare de PET-uri, din lacul de acumulare de la Lugașu de Jos.  

Ioan Bogdan, ofiţer relaţii publice la Jandarmeria Bihor, a declarat că o parte dintre jandarmi au fost prezenți în Ioșia (pe drumul de acces către Agrosem), o altă parte în pădurea Nojorid și alți jandarmi, dotați cu o barcă, au fost prezenți pe lacul de acumulare de la Lugașu de Jos.

Vor reveni la lac 

"Dacă în primele două locații jandarmii au reușit să curețe zonele în numai câteva ore, pe lacul de acumulare, PET-urile i-au copleșit pe jandarmi, aceștia reușind să adune totuși câțiva metri cubi de PET-uri", a spus Ioan Bogdan. Acțiunea de pe lacul de acumulare a fost foarte dificilă, deoarece valurile formate de vânt erau destul de mari, iar strângerea PET-urilor putea fi făcută în siguranță doar pe rând, de câte doi jandarmi. "Pentru că provocarea a rămas, jandarmii speră să revină pe lacul de acumulare", a subliniat Ioan Bogdan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite