Iuliu Kiss, interlopul care a provocat accidentul de pe Meşteşugarilor, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iuliu Kiss (37 ani), interlopul orădean care a omorât o tânără de 24 de ani în accidentul de pe Meşteşugarilor, a fost trimis în judecată de procurorii orădeni în mai puţin de o lună de la tragedie.

În accidentul rutier produs de interlop alte două fete au fost grav rănite. Este vorba de sora geamănă a tinerei moarte, Anca Jurcan şi verisoara lor, Mihaela.  „Iuliu Kiss a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea", a anunţat ieri Gheorghe Vidican, prim-procuror al PJO. Acesta a mai spus că judecătorii orădeni au respins cererea făcută de Iuliu Kiss, pentru punerea lui în libertate. Prin urmare, orădeanul acuzat că a provocat unul dintre cele mai grave accidente din acest an ar putea rămâne în arest preventiv şi pe perioada procesului.

Probe solide în dosar

Gheorghe Vidican a declarat pentru Adevărul de Transilvania că probele care-l încriminează pe Iuliu Kiss sunt solide. „Acesta este şi motivul pentru care procurorul a dispus trimiterea în judecată", a precizat prim - procurorul. El a subliniat faptul că în rechizitoriul depus la instanţă anchetatorii nu au amintit nimic de viteza cu care se deplasa Iuliu Kiss la volanul Mercedesului, în momentul accidentului, întrucât li se pare irelevantă în acest caz şi că există alte probe care-l incriminează suficient pe Iuliu Kiss, pentru a putea fi judecat şi condamnat. „Din punctul meu de vedere şi din punctul de vedere al procurorului care s-a ocupat de dosar, viteza de deplasare nu este relevantă în acest caz. În intersecţia în care s-a produs accidentul există un semn de circulaţie, cedează trecerea. Iuliu Kiss a intrat în intersecţie fără să respecte semnul indicatorul. Este evident că şi în cazul în care intra în intersecţie cu un kilometru la oră sau cu o sută de kilometri la oră, el a încălcat legea", a explicat Gheorghe Vidican. Prim - procurorul a adăugat că din acest motiv anchetatorul care s-a ocupat de caz nu a admis cererile avocaţilor lui Iuliu Kiss, care au solicitat mai multe expertize în acest dosar, printre care una pentru stabilirea vitezei şi alta pentru stabilirea alcolemiei. „În instanţă judecătorii ar putea concluziona că se impune realizarea acestor expertize, însă procurorul nu a considerat că este nevoie", a concluzionat prim - procurorul orădean.

Se grăbea la o nuntă

Iuliu Kiss a spulberat, la 11 iunie, autoturismul Tico în care se aflau Adriana Jurcan (24 de ani), sora ei geamănă Anca şi verişoara celor două, Mihaela. Autoturismul Mercedes cu care gonea Iuliu Kiss, beat şi grăbit să ajungă la nunta unui alt interlop, Pompiliu Marcu - condamnat la închisoare pentru trafic de droguri şi acuzat de trafic de carne vie într-un dosar privind exportul de prostituate în zona Lago de Garda din Italia, a proiectat Tico-ul în care aflau cele trei tinere, la circa cincizeci de metri distanţă. Adriana a murit pe loc, iar Anca şi Mihaela au fost grav rănite. Dacă maşina fetelor s-a făcut zob, bolidul interlopului a fost doar avariat şi i-a fost returnat, deşi procedura le-ar fi impus poliţiştilor să reţină maşina, pentru cercetări. El a fost arestat la patru zile după accident.

Anca Jurcan a fost externată

Anca Jurcan, sora care a supravieţuit accidentului, a fost externată ieri din spital, de pe secţia de Neurochirurgie. Mircea Ursuţa, avocatul familiei Jurcan, a declarat că tânăra se simte mai bine. Cu toate astea, recuperarea ei va fi de durată, întrucât a suferit răni grave în accident. Ursuţa a declarat că primul termen în procesul lui Iuliu Kiss va avea loc în luna septembrie şi că până atunci clienţii lui vor decide cuantumul daunelor pe care le vor cere interlopului. „Dosarul a fost soluţionat în timp record. Ar fi bine dacă toate s-ar soluţiona la fel", a subliniat avocatul Mircea Ursuţa.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite