Iuliu Kiss rămâne în arest după ce Tribunalul Bihor i-a respins cererea de eliberare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iuliu Kiss (37 ani), zis Paprika, rămâne în continuare în arest, după ce judecătorii Tribunalului Bihor au respins ieri cererea avocaţilor de a-l pune în libertate. Ionel Manole, unul dintre apărătorii lui Kiss, a declarat că există posibilitatea să ceară eliberarea provizorie sub control judiciar.

„Recursul a fost respins. Clientul nostru rămâne în arest până la proces", a declarat apărătorul. Avocaţii lui Kiss sunt revoltaţi de modul în care procurorii au gestionat dosarul. Ionel Manole a declarat că anchetatorii au respins şase expertize cerute de clientul lor şi astfel i-au îngrădit dreptul la apărare. „Urmărirea penală a fost simulată. Între 17 iunie şi 5 iulie nu s-a făcut niciun act de urmărire penală", a precizat avocatul. El mai spune şi că măsura arestării preventive nu se justifică. „Procurorii au cerut arestarea lui pentru că ar putea influenţa martorii. În dosar a fost audiat un singur martor, cu identitate protejată şi nouă nu ni s-a permis să asistăm la audieri", a precizat avocatul Manole. Kiss a fost trimis în judecată săptămâna trecută, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru accidentul produs pe strada Meşteşugarilor, când Adriana Jurcan (24 ani) şi-a pierdut viaţa, în timp ce sora ei geamănă, Anca şi verişoara lor, Mihaela, au fost grav rănite.

Probe solide în dosar

Gheorghe Vidican a declarat pentru Adevărul de Transilvania că probele care-l încriminează pe Iuliu Kiss sunt solide. „Acesta este şi motivul pentru care procurorul a dispus trimiterea în judecată", a precizat prim - procurorul. El a subliniat faptul că în rechizitoriul depus la instanţă anchetatorii nu au amintit nimic de viteza cu care se deplasa Iuliu Kiss la volanul Mercedesului, în momentul accidentului, întrucât li se pare irelevantă în acest caz şi că există alte probe care-l incriminează suficient pe Iuliu Kiss, pentru a putea fi judecat şi condamnat. „Din punctul meu de vedere şi din punctul de vedere al procurorului care s-a ocupat de dosar, viteza de deplasare nu este relevantă în acest caz. În intersecţia în care s-a produs accidentul există un semn de circulaţie, cedează trecerea. Iuliu Kiss a intrat în intersecţie fără să respecte semnul indicatorul. Este evident că şi în cazul în care intra în intersecţie cu un kilometru la oră sau cu o sută de kilometri la oră, el a încălcat legea", a explicat Gheorghe Vidican. Prim - procurorul a adăugat că din acest motiv anchetatorul care s-a ocupat de caz nu a admis cererile avocaţilor lui Iuliu Kiss, care au solicitat mai multe expertize în acest dosar, printre care una pentru stabilirea vitezei şi alta pentru stabilirea alcolemiei. „În instanţă judecătorii ar putea concluziona că se impune realizarea acestor expertize, însă procurorul nu a considerat că este nevoie", a concluzionat prim - procurorul orădean.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite