Italianul care a executat în stil mafiot un orădean şi-a recunoscut fapta şi riscă 17 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zappa Aldisio Andreea
Zappa Aldisio Andreea

Italianul Zappa Aldisio Andreea, cel care l-a ucis pe orădeanul Nemes Attila în plină stradă, la sfârşitul lunii februarie şi-a recunoscut fapta şi a cerut să fie închis la Arad, motivând că acolo îşi are domiciulul. El riscă o pedeapsă de cel mult 17 ani de închisoare.

O execuţie în stil mafiot, în plină stradă,  s-a petrcut într-o dimineaţă de februarie la Orade. În mai puţin de o oră, poliţiştii au reuşti să-l prindă pe criminal. Este vorba despre italianul Zappa Aldisio Andreea, care l-a împuşcat mortal pe orădeanul Nemes Attila. Potrivit procurorilor care au anchetat cazul,  motivul crimei l-a constituit o datorie pe care orădeanul o avea către Zappa.

"Criminalul ne-a spus că l-ar fi împuşcat pe orădean pentru o datorie de 13.000 de euro. Ar fi vorba despre un utilaj pe care i l-ar fi împrumutat. Noi nu am găsit acest utilaj şi nici acte care să ateste existenţa lui", a spus Alin Leuce, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Acesta a mai precizat că italianul criminal s-a comportat chiar mai bine decât normal pentru ceea ce a făcut. Crima a fost una cu premeditare, deşi Zappa susţine că nu a venit cu intenţia de a-l împuşca pe partenerul său de afaceri. "Şi-a pregătit arma şi muniţia, l-a strigat pe orădean şi l-a împşcat. Crima a fost premeditată", a mai spus Alin Leuce.

 Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunaluol Bihor a afirmat că Zappa Aldisio Andreea i-a povestit toate amănuntele crimei  în timp ce savura o cafea în biroul acestuia.

Italianul nu doreşte să fie extrădat, el urmând să îşi sărvârşească pedeapsa la cel probabil la Arad, acolo unde are domiciliul. Potrivit anchetatorilor pentru fapta săvârşită criminalul ar fi urmat să primească 20 de ani de închisioare, dar cum şi-a recunoscut fapta, pedeapsa i se reduce cu o treime, astfel că riscă să fie condamnat la 17 ani de închisoare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite