Italianul Zappa Aldisio Andrea, condamnat la 16 ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zappa Aldisio Andreea
Zappa Aldisio Andreea

Italianul Zappa Aldisio Andrea, acuzat că şi-a împuşcat mortal, în luna februarie a acestui an, partenerul de afaceri,  la Oradea,  a fost condamnat,  de către Tribunalul Bihor, la 16 ani de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă.

În cursul zilei de ieri, Tribunalul Bihor s-a pronunţat în cazul omului de afaceri italian Zappa Aldisio Andrea, trimis în judecată pentru omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce, pe 28 februarie, a împuşcat mortal un orădean de 35 ani din cauza unei datorii de 13.000 de euro.

Magistraţii au decis ca acesta să fie condamnata la 16 ani de închisoare cu  executare. Totodată, magistraţii au dispus disjungerea cauzei pentru a se pronunţa asupra daunelor solicitate de familia victimei, noul dosar urmând să intre în dezbatere în luna septembrie.

"Inculpatul poate ataca prin apel, soluţia Tribunalului Bihor, iar procesul se va relua la Curtea de Apel Oradea", a declarat Cornelia Precup, grefier în cadrul Biroului de Presă al Curţii de Apel Oradea.

Chiar dacă pentru faptele sale risca o condamnare de până la 25 ani, italianul a beneficiat de reducerea limitelor pedepsei cu o treime deoarece şi-a recunoscut vina.

La finele lunii februarie, orădeanul Nemes Attila (35), a fost împuşcat în plină stradă în Oradea, cu o armă de vânătoare, de către partenerul său de afaceri italian. Motivul crimei în stil mafiot a fost o datorie mai veche pe care orădeanul  o avea către Zapa Aldisio. Italianu a recunoscut crima comisă şi le-a spus poliţiştilor că a recurs la aceasta pentru  a se răzbuna pentru o datorie pe care orădeanul o avea la el.

Nemes Attila Laszlo, era asociat şi administrator la o firmă de prelucrare a lemnului cu sediul în Oradea, fiind  partener de afaceri cu Zappa Aldisio Andrea, italianul aprovizionând cu lemn firma acestuia.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite