PORTRET / Ionuţ Urda este unul dintre cei mai buni tenismeni din județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ practică tenisul de la vârsta de şapte ani şi spune că dacă la început totul a fost doar o joacă, acum acest sport îi ocupă aproape tot timpul. Totul a început ca un simplu joc cu mingea, pentru ca apoi tenisul să fie pentru Ionuţ un sport cât se poate de serios.

PROFIL
Născut. 15 iulie 1995 Oradea
Studii: Elev în clasa a VIII-a la Şcoala Generală „Oltea Doamna” din Oradea

 „Am început să joc tenis la şapte ani datorită tatălui meu. El m-a dus la tenis. La început totul era o joacă, dar acum iau tenisul foarte în serios şi muncesc mult pentru a obţine rezultate bune”, spune sportivul.Din fericire pentru el, Ionuţ este susţinut foarte mult de tatăl său, care, pe lângă că îi oferă suport financiar, îl şi însoţeşte la aproape toate competiţiile naţionale şi internaţionale.
„L-am dus pe fiul meu la tenis la îndrumarea unui prieten care practica acest sport. Mi-a plăcut ideea ca Ionuţ să facă tenis şi am sperat să ajungă un bun sportiv. Deja are foarte bune rezultate la nenumărate competiţii naţionale şi internaţionale şi sper să continue la fel şi de acum încolo”, spune Traian Urda, tatăl lui Ionuţ. Potrivit clasamentului la junior şi seniori pe cluburile din ţară publicat de Federaţia Română de tenis, Ionuţ Urda este pe locul al doilea, la categoria de juniori 16 ani.

Între primii zece din ţară
Performanţa lui este cu atât mai mare cu cât el este şi cel mai tânăr dintre primii zece jucători din ţară. Ionuţ are doar 14 ani şi deja este un competitor de temut la categoria de vârstă 16 ani. „Sunt foarte mândru de el, mai ales pentru că ştiu că a muncit foarte mult ca să ajungă aici”, spune Traian Urda. Ionuţ face antrenament aproape în fiecare zi, sub supravegherea antrenorului, dar şi a tatălui său. Tânărul este legitimat la clubul orădean Voinţa, unde a luat prima oară racheta de tenis în mână.
Pe perioada de iarnă Ionuţ se antrenează în sala de sport din localitatea Sânmartin. Înainte de competiţiile importante, sportivul are antrenamente zilnice de cel puţin două ore. În perioada necompetiţională, el are şase antrenamente pe săptămână. „Îmi place mult tenisul şi mă bucur că m-a îndrumat tata spre acest sport. Trebuie să fiu serios şi muncitor dacă vreau să obţin rezultate tot mai bune”, spune sportivul. Chiar dacă tenisul este un sport care implică foarte multe cheltuieli, Traian Urda este hotărât să-şi susţină fiul, atât cât va fi necesar. „Este un sport scump, echipamentul, antrenorul şi deplasările implică cheltuieli destul de mari. Din păcate foarte mulţi copii talentaţi se pierd pe drum din cauza lipsei de bani”, spune Traian Urda.
Şi cum Ionuţ are toată susţinerea din partea tatălui său, tot ce trebuie să facă este să se antreneze serios pentru a ajunge unul dintre cei mai buni tenismeni din lume, aşa cum îşi doreşte.

Întrebări şi răspunsuri

Care este tenismanul tău preferat?
Îmi place foarte mult cum joacă Federer şi vreau să ajung la fel de bun ca şi el. Sunt convins că voi ajunge la o asemenea performanţă dacă mă ţin serios de antrenamente.

Te mai atrage şi alt sport pe lângă tenis?
Da, îmi place foarte mult înotul. Aş vrea să practic acest sport doar aşa de plăcere, nu ca şi sport de performanţă.

Ce-i place
Lui Ionuţ îi place să meargă cu bicicleta, să se uite la filme şi să se joace pe calculator.

Ce nu-i place
Ionuţ spune că nu-i place să se certe cu tatăl său şi să se trezească dimineaţa.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite