Îi cere 15.000 de lei după ce i-a uitat o lamă de bisturiu înfiptă în coloană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădeanul se judecă de patru ani pentru a obţine pedepsirea medicului care l-a operat, însă nu reuşeşte decât să acumuleze tot mai multe datorii. După ce va epuiza toate căile de atac din sistemul juridic din România, orădeanul va trimite dosarul la Strasbourg, unde este sigur că i se va face dreptate.

Ionel Nistor, în vârstă de 55 de ani, s-a îmbolnăvit în 2004. În contextul în care medicii orădeni nu au reuşit să-i pună  un diagnostic, bărbatul a fost trimis la Cluj-Napoca, la Boli Infecţioase, unde s-a descoperit că orădeanul avea o infecţie pe coloană. Nistor a fost operat la Neurochirurgie 1 Cluj, de către cunoscutul medic Florian Ştefan, iar după trei ani, în urma unui control, a aflat că are o lamă de bisturiu de 4,5 centimetri în coloană.

Imediat după operaţie, bărbatul a aflat că suferă şi de hepatită. Statul român i-a recunoscut lui Ionel Nistor handicapul definitiv, acesta pensionându-se în 2004, fiind incapabil să mai muncească. Revoltat că a trebuit să trăiască trei ani cu o lamă de bisturiu în coloană, Ionel Nistor l-a dat în judecată pe Ştefan Florian, solicitând să-i fie plătite daune de 400.000 de euro. Spre nenorocul său însă, justiţia română nu-i dă dreptate, astfel încât acesta pierde luptă după luptă în instanţe şi acumulează tot mai multe datorii către medicul Ştefan Florian, căruia trebuie să-i plătească acum 15.000 de lei, cheltuieli de judecată.

Apel nefondat

„După un an şi jumătate de când Judecătoria Cluj s-a pronunţat în favoarea medicului, Tribunalul Cluj mi-a trimis acum aceeaşi senţintă. Mai mult, se declară că apelul pe care l-am făcut ar fi fost nefondat şi sunt obligat să-i plătesc medicului Florian Ştefan încă 4.000 de lei, pe lângă cei 11.000 de lei pe care-i datoram, ca urmare a sentinţei date de către Judecătoria Cluj", a declarat Ionel Nistor pentru „Adevărul de Transilvania". Acesta a spus că sentinţa este definitivă şi executorie, însă având în vedere faptul că nu a mai muncit din 2004, nu are cum să facă rost de banii datoraţi. „Şi dacă aş avea banii aceştia, nu i-aş plăti. Ştefan Florian a lucrat în mine ca într-un cobai uman", a spus Ionel Nistor.

La CEDO

Fiindcă se consideră nedreptăţit de către justiţia română, după ce a fost nenorocit în spital, Ionel Nistor susţine că va continua să se judece cu statul român până i se va face dreptate, fapt confirmat şi de către avocatul său. „Clientul meu a trimis deja un dosar la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, însă i s-a spus că trebuie să epuizeze toate căile de apel din instanţele româneşti", a spus Emil George Niculescu, avocatul orădeanului. Tocmai în acest scop, la Curtea de Apel Cluj se va judeca în curând dosarul civil dintre Ionel Nistor şi Ştefan Florian. „Recursul va fi judecat de către cumnatul medicului, judecătorul Valentin Mitea. Sunt sigur că va fi respins, dar voi trimite din nou dosarul la Strasbourg, unde am certitudinea că mi se va face dreptate. Între timp, avocatul meu militează pentru strămutarea dosarului, pentru a patra oară, la Bucureşti", a spus Ionel Nistor.

Se declară nevinovat

Contactat ieri de către „Adevărul de Transilvania",  Ştefan Florian a refuzat să comenteze faptul că pacientul său trebuie să-i plătească 15.000 de lei, cheltuieli de judecată.  „Nu am greşit cu nimic, iar acest lucru a fost dovedit în mai multe instanţe", a spus neurochirurgul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite