Ion Govoreanu şi cei doi asociaţi au fost puşi în libertate de magistraţii Curţii de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Oradea au dispus, astăzi, recursul afaceristului orădean Ion Govoreanu, patronul magazinelor Trei G, şi a celor doi asociaţi Sorin Măgureanu şi Viorel Ducica. Cei trei au fost puşi în libertate fiind obligaţi să nu părăsească ţara fără a încuviinţa instanţa.

Direcţia Naţională Anticoruţie(DNA) a cerut prelungirea arestării, cu 30 de zile, a omului de afaceri orădean, Ion Govoreanu, patronul magazinelor Trei G şi a celor doi asociaţi Sorin Măgureanu şi Viorel Ducica, ambii administratori la mai multe societăţi comerciale controlate de patronul orădean. Judecătorii Tribunalului Bihor au dispus, marţi, prelungirea arestării celor trei cu încă 30 de zile, împotriva acestei decizii avocaţii au făcut recurs. Recursul s-a judecat azi la Curtea de Apel Oradea, iar magistraţii au dispus cercetarea inclupaţilor în stare de libertate. „S-au admis recursurile penale declarate de Ion Govoreanu Sorin Măgureanu şi Viorel Ducica împotriva măsurii de arestare preventivă pronunţată de Tribunalul Bihor. Cei trei vor fi cercetaţi în libertate, dar nu vor putea părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei" a spus Adrian Haş, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Oradea.

Acuzaţi de evaziune

Procurorii susţin că gruparea condusă de proprietarul magazinelor Trei G din Oradea a controlat activitatea financiară a nouă firme înfiinţate sau preluate pe numele altor persoane, aşa numitele firme de tip „bidon". Totodată, din reţeaua evazionistă mai făceau parte alte trei firme, la care administrator era chiar Govoreanu, societăţi aflate pe rând în procedură de insolvenţă. Anchetatorii susţin că liderul grupării le dădea sarcinii precise celor din subordinea lui. În timp ce Sorin Măgureanu avea ca sarcină coordonarea activităţii societăţilor de tip «bidon»  prin care erau achiziţionate produsele alimentare, Viorel Ducica era specializat pe firmele care se ocupau de tranzacţiile cu produse petroliere.

Oamenii legii au stabilit că reţeaua de evazionişti se foloseau de portiţe din lege, referitoare la regimul de taxă inversă, pentru înşela statul. Mai exact, aceştia cumpărau prin intermediul firmelor de tip «bidon» produse de la societăţile aflate în insolvenţă, astfel mărfurile erau scutite de la TVA şi de la impozitul pe profit.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite