Ioan Seracin a fost obligat de Tribunal să achite 7.000 lei cheltuieli judiciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în luna mai a anului trecut, judecătorii orădeni l-au achitat de fostul șef al Direcției Agricole Bihor, la sfârșitul lui 2009, magistrații din cadrul Tribunalului l-au condamnat la doi ani cu suspendare pentru fapte de corupție.

CITEȘTE ȘI

Lupta justiţiei cu corupţia: achitări şi suspendări în cazul fostului director Ioan Seracin


Procurorii DNA Oradea l-au trimis în judecată pe Ioan Seracin pentru comiterea infracțiunilor de efectuare operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția în formă continuată, delapidare și fals în declarații. După ce a fost achitat de judecătorii orădeni, magistrații din cadrul Tribunalului Bihor l-au condamnat pentru aceste infracțiuni la doi ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, judecătorii au decis că Ioan Seracin trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Bihor conform unui program, să anunțe orice schimbare de domiciliu, deplasare care depășește opt zile precum și întoarcerea, să comunice și să justifice schimbarea locului de muncă și să comunice informații de natură a fi controlate mijloacele de existență.

Obligat să plătească și cheltuieli de judecată

Completul de judecată care l-a condamnat pe Ioan Seracin a dispus conficarea sumei de 6.300 euro, reprezentând contravaloarea unui contract de închiriere pentru care societatea patronată de inculpat nu a eliberat factură și chitanță, și anularea și confiscarea declarației de interese. În plus, fostul șef al DADR Bihor a fost obligat să suporte cheltuielile judiciare, în valoare de 7.000 lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite