Ioan Rus:“Dacă nu poţi să explici că şi tu îţi faci pantofii dimineaţa, că şi tu faci duş, e greu să te lase cineva să intri în sufrageria Europei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Relaţiile de externe ale Româmniei sunt la pământ. Aşa consideră ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus care a afirmat că dacă între 2000 şi 2004 a avut întâlniri cu toţi miniştrii de externe, "de o vreme încoace nimeni nu ne mai caută".

"Dacă nu ai relaţii cu nimeni, dacă nu poţi să explici că şi tu îţi faci pantofii dimineaţa, că şi tu faci duş, e greu să te lase cineva să intri în sufrageria Europei. Trebuie să explici, trebuie să te vadă, să te simtă, să te creadă, să te înţeleagă şi să ştii să explici. Ori asta nu se poate face doar între noi", a afirmat Ioan Rus, ministrul Administraţiei şi Internelor. .

Potrivit acestuia soluţia o reprezintă implementarea de valori europene şi în România. "Orgoliile, patima şi prostia indivizilor care ne conduc uneori au de a face cu aspiraţiile cetăţenilor, aspiraţii care nu pot fi puse în practică. Nu putem sta alături de Uniunea Europeană cât timp respectul faţă de muncă nu este suficient de mare, nu avem respect faţă de proprietate, şi nici respect reciproc. În orice ţară din Europa dacă greşeti banda  toată lumea se dă la o parte, îţi face loc să treci, nu te înjură de mamă, de tată, nu aruncă cu bolovani după tine", a mai spus ministrul

România se învârte într-un sens giratoriu de aproape 30 de ani

El a mai afirmat că doar după ce aceste valori vor fi implementate şi respectate, România va înainta. "Trebuie să  înţelegem  aceste lucruri, după care poporul român va fi unul care va sta mândru între popoarele Europeni, şi nu ne vom simţi frustraţi, sclavii Europei, capabili doar să importăm hrana de care avem nevoie şi să exportăm doar forţă de muncă, şi alte lucruri despre care nu vreau să vorbesc. România trebuie să depăşească faza în care stăm într-un sens giratoriu de aproiape 30 de ani şi ne minunăm cum reuşesc alţii să meargă înainte. Interesele României nu pot aparţine unui partid sau unei alianţe", a mai spus Ioan Rus.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite