Investitorii oferă sute de locuri de muncă prin care scot Oradea din şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investitorii coreeni și spanioli care produc pentru giganții Samsung și Erickson oferă sute de locuri de muncă orădenilor.O altă șansă de angajare vine din partea companiilor locale care activează în domeniul industriei ușoare.

Piața muncii din Oradea este dominată la ora actuală de ofertele companiilor care au investit în Parcul Industrial din Oradea. „Cele mai multe locuri de muncă pentru orădenii cu studii superioare sunt scoase la concurs pentru oamenii care au studii tehnice. Se caută în special ingineri, pentru care avem oferte săptămânale", spune Marcica Juca, consilieri în cadrul Agenției Județene de Ocupare a Forțelor de Muncă Bihor (AJOFM).

„În ce privește ofertele pentru cei cu studii medii, situația nu este cu mult diferită. Se caută tehnicieni și specialiști, dar și oameni care au pregătirea necesară pentru a lucra în industria ușoară, în special în confecții de pantofi", mai spune Juca.
„Ofertele pentru ingineri  avem constant încă de anul trecut", a completat consilierul.

Investitorii care au ridicat ștacheta

În topul principalilor angajatori din oraș se menține Shinheung Electroncis, companie care și-a început producția în Parcul Industrial Oradea încă de anul trecut. „Compania noastră produce componente electronice pentru Samsung. Noi exportăm în Ungaria și în Europa în general, dar și în Australia", spune Raul Gutin, General Manager al Companiei. „La ora actuală avem peste 500 de angajați, dar căutăm în continuare tehnicieni pentru partea mecanică și tehnicieni pentru partea de calitate a produselor" completează și Dumitrița Vlad, managerul de resurse umane al companiei. „Din toamnă estimăm o creștere a producției ceea ce înseamnă că vom face un nou val de angajărio pentru muncitori", a mai spus Vlad.

Citeşte astăzi în Adevărul de Transilvania ce locuri de muncă oferă investitorii în Oradea

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite