Oradea: Investitorii, atrași în parcul industrial cu facilități și internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația parcului industrial Eurobisness și Direcția de Dezvoltare pun parcul industrial în circuitul virtual. Investitorii găsesc pe internet facilitățile primului parc industrial și punctele de atracție ale orașului pentru a alege Oradea.

CITEȘTE ȘI

Nouă investitori vor să facă afaceri în parcul industrial

Nouă investitori români și străini au concesionat deja parcele din parcul industrial Eurobusiness Park pentru a-și reloca sau demara noi afaceri în Oradea. „Sunt trei investitori străini și șase investitori români care au concesionat parcele pe 25 de ani”, precizează Delia Ungur, administratorul parcului. Ei vor dezvolta activități de producție și prestări servicii.
„Vrem ca în parc să vină mai mulți investitori pentru ca orașul să nu fie dependent de un singur antreprenor. În cazul unei crize, dacă pleacă un investitor, economia locală nu este foarte afectată”, precizează Marcel Boloș, directorul Direcției de Dezvoltare, pionerul proiectului parcului industrial.

Promovare prin toate mediile

Pentru a crește numărul investitorilor în parc și a ocupa toate cele 116 parcele disponibile, administrația parcului și Direcția de Dezvoltare au început o campanie de promovare a acestuia prin toate mediile, inclusiv on-line. „Investitorii sunt dependenți de internet. Le oferim on-line toate informațiile de care au nevoie despre mediul economic național, regional și local, facilitățile din parc, despre piața forței de muncă, dar și modalități de agrement, unde își pot trimite copii la școală și tot ce îi mai poate interesa”, spune Dumitru Sim, coordonator de proiect. 

Parc industrial construit cu bani europeni

Parcul industrial orădean este construit parțial cu fonduri europene. Introducerea rețelelor de apă, canalizare, energie electrică și termică și realizarea căilor de acces se va realiza tot cu cofinațare europeană. Parcul industrial a fost realizat de administrația locală în contextul în care, în ultimii ani, economia orădeană s-a bazat mai mult pe comerț și turism, iar activitățile de producție lipseau aproape cu desăvârșire, după ce marile fabrici, construite înainte de 1989, s-au închis pe rând.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite