Investiţii de aproape cinci milioane de lei, în două grădiniţe din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări la grădiniţa 60 de pe strada Liszt Ferenc
Lucrări la grădiniţa 60 de pe strada Liszt Ferenc

În prezent la Grădiniţa numărul 30 de pe strada Mihai Viteazul, la aripa de clădire nou achiziţionată de Primăria Oradea, în care se va extinde grădiniţa existentă, se execută lucrări de reparaţii capitale. De asemenea se investesc aproape patru milioane de lei, într-o nouă grădiniţă, cu program prelungit.

Lucrările cuprind amenajări interioare şi exterioare, inclusiv amenajarea curţii cu echipamente de joacă. Până la această oră a fost executat jumătate din acoperiş şarpantă din lemn cu învelitoare din ţiglă, a fost înlocuită tâmplăria din lemn cu tâmplărie PVC, au fost recompartimentate spaţiile, au fost înlocuite instalaţiile electrice şi cele sanitare, s-a tencuit spaţiul, s-a montat gresie şi faianţă în grupurile sanitare. „Odată cu finalizarea lucrărilor, grădiniţa va găzdui pe lângă cele şapte grupe existente şi trei grupe suplimentare, plus o grupă de creşă", se arată în comunicatul transmis de către primărie. Valoarea contractului depăşeşte 690.000 lei inclusiv TVA, fiind  încheiat în ianuarie 2011 cu firma Deni-Flor Service şi având ca termen de finalizare data de 1 septembrie 2011.

Grădiniţă cu program prelungit

În ceea ce priveşte investiţiile noi, Primăria construieşte o nouă grădiniţă cu program prelungit pe strada Liszt Ferenc, care va avea o suprafaţă de peste 2.150 mp şi o capacitate de 120 de locuri (respectiv 6 grupe cu maxim 20 de copii). Grădiniţa va cuprinde şi spaţii pentru prepararea hranei, spălarea rufelor, grupuri sanitare, alte spaţii necesare grădiniţei şi curtea de joacă pentru copii. Până acum a fost turnată fundaţia, s-a realizat cofrarea şi au fost ancoraţi stâlpii în grinzile de fundare.  Firma executantă este  Abed-Nego, valoarea lucrărilor fiind de peste 3.900.000 lei inclusiv TVA, iar termenul de execuţie este de 24 de luni de la predarea amplasamentului, care a avut loc în decembrie 2010.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite