Întreruperea căldurii afectează şi Maternitatea Oradea: nou-născuţii încălziţi cu radiatoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Avaria care a lăsat 50.000 de orădeni în frig afectează şi nou-născuţii de la Maternitate. Din cauza defecţiunii punctului termic 611, compania Electrocentrale a fost nevoită, în seara zilei de miercuri, să izoleze o porţiune din magistrala de termoficare nr. 1, lucru care a afectat Spitalul Judeţean şi Maternitatea.

Dacă în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă s-a pus în funcţiune un cazan care a reuşit să furnizeze agent termic ca în saloane să fie o temperatură potrivită, la Maternitate s-a apelat la o soluţie inedită.

„Ca o primă soluţie, au fost adunate toate caloriferele electrice din dotarea spitalului iar nou-născuţii au fost grupaţi în saloane, fiind asigurată pe moment încălzirea lor. În eventualitatea în care nu s-ar dovedi suficiente, s-a dispus achiziţionarea unor calorifere în regim de urgenţă. De asemenea, s-a decis întreruperea apei calde, agentul termic fiind dirijat în întregime pentru asigurarea căldurii. S-a încercat şi găsirea unei soluţii pentru ca Maternitatea să fie alimentată de la un alt punct termic", se spune într-o informare a Primăriei Oradea.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă susţine că a primit asigurări de la compania Electroncetrale că agentul termic va fi reluată până la ora 18.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite