FOTOREPORTAJ Intrările în Oradea: cratere, blocuri comuniste şi mizerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craterele de laintrarea în oraş rup maşinile şoferilor
Craterele de laintrarea în oraş rup maşinile şoferilor

Adevărul de Seară vă prezintă imagini cu principalele intrări în oraş, dintre care cele mai multe au rămas neschimbate în ultimii 20 de ani.

La douăzeci de ani de la Revoluţie, cele mai multe dintre intrările în Oradea amintesc supărător de mult de vremea comunismului. Călătorii care ajung la Oradea dinspre Arad au parte de un peisaj dezolant, cu un obelisc decolorat, de pe care abia se desluşeşte numele oraşului în care se intră.

No title

Avansând înspre oraş, şoferii au parte un drum cu patru benzi, începând cu Aeroportul Oradea, al cărui aspect a fost foarte puţin modernizat, în ultimii douăzeci de ani. Dacă vor să tragă pe dreapta însă trebuie să fie foarte atenţi la gropi, fiindcă altfel riscă să ajungă în şanţurile de pe marginea drumului.

No title


Dezorganizare şi gropi periculoase

Şoferii care intră în Oradea dinspre Deva, prin Băile Felix, sunt întâmpinaţi de gropi dintre cele mai periculoase, pe porţiunea Sânmartin – Oradea. Pentru a le evita, trebuie să circule pe banda de viteză.

No title

Persoanele care ajung la Oradea dinspre Satu Mare au de trecut şi ele proba de foc a gropilor. În apropierea hipermarketului Real II a fost construită o pistă pentru biciclişti care porneşte şi duce spre nicăieri. Drumurile denivelate strică şi zona Oncea.


No title



Străinii sunt şocaţi de blocurile comuniste

Şoseaua Borşului, care leagă vama Borş de Oradea, a fost modernizată. Cu toate acestea, pentru călătorul din străinătate, intrarea în România este ca un duş cu apă rece, şocul blocurilor vechi, comuniste afectând ochii europenilor.

image

La toate astea se adaugă chioşcurile dărăpănate de pe marginea drumului. „Auzisem de multe ori despre România, de la soţul meu, care vine des aici. M-a prevenit că e plin de blocuri gri, cu zeci de apartamente cu ferestre mici, înghesuite. Nu-mi vine să cred că oamenii mai locuiesc în asemenea clădiri”, spune Susan Bennett, o englezoaică de 52 de ani.


No title
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite