Interlopul Iuliu Kiss la prima înfăţişare: „Regret cele întâmplate. Mă grăbeam“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Judecătoria Oradea a avut loc ieri primul termen în procesul interlopului Iuliu Alexandru Kiss. În aceeaşi sală s-a aflat atât asasinul cât şi familia tinerei Adriana Jurcan, fata care a murit în urma accidentului rutier produs de interlop.

La mai bine de două luni de la producerea accidentului rutier în urma căruia Adriana Jurcan şi-a pierdut viaţa în timp ce sora sa geamănă Anca şi verişoara lor Mihaela au fost grav rănite, ieri, la judecătoria Oradea a avut loc prima înfăţişare din proces. Mama gemenelor, Livia Jurcan, a făcut apel pe pagina de facebook. „Să vină la proces cât mai mulţi în sală, să se vadă că ne interesează să se facă dreptate măcar în limita bunului simţ", a scris aceasta. Astfel în sala de judecată pe lângă familia Jurcan s-au mai aflat şi alte persoane are au venit să susţină familie greu încercată în ultima vreme.

A consumat alcool şi s-a urcat la volan

Vinovatul Iuliu Kiss, a dat o nouă declaraţie în faţa completului de judecată povestind firul evenimentelor din acea seară. „În jurul orei 18.45 am plecat de acasă, din localitatea Paleu şi am ajuns la biserica din Ioşia, acolo unde eram invitat la o nuntă. La ora 19.00 am consumat alături de alţi prieteni 200 de mililitri de whisky şi două beri de 330 de mililitri" a povestit Iuliu Kiss. Cu toate că în mai puţin de jumate de oră consumase alcool acesta nu a refuzat să se urce la volanul Mercedesului său atunci când unul dintre amici  i-a propus să-l ducă acasă. „L-am lăsat pe amicul meu acasă, după care am pornit spre locuinţa din Paleu. Intenţionam să-mi schimb hainele,  după care ar fi urmat să iau un taxi şi să mă întorc la nuntă" a mai spus Kiss. 

S-a declarat vinovat dar vrea să fie liber

Din nefericire imediat după ce şi-a lăsat prietenul şi a gonit cu bolidul spre Paleu, Iuliu Kiss nu a mai observat indicatorul „Cedează Trecerea" şi a intrat în Tico-ul condus regulamentar de Adriana Jurcan. Autoturismul, în care se aflau trei tinere, a fost spulberat zeci de metri. „Conduceam pe strada Barcăului cu o viteză pe care nu o pot aprecia, dar mai mare decât limita legală. Nu am văzut indicatorul Cedează Trecerea datorită copacilor care-l acopereau" a mai afirmat vinovatul. Acesta a susţinut că este de acord să despăgubească părţile vătămate în măsura posibilităţilor. „Regret cele întâmplate . Greşeala mea a fost că am băut dar nu mă simţeam în stare de ebrietate. Mă grăbeam. Pentru asta am condus cu viteză. În cazul în care voi fi cercetat în libertate voi respecta toate obligaţiile pe care le impune legea ", a mai spus Kiss.

O nouă expertiză

Avocatul acestuia, Ionel Manole, a cerut ieri instanţei de judecată o nouă expertiză pentru calcularea alcoolemiei, instanţa urmând să se pronunţe pe date de 30 august dacă va accepta sau nu solicitarea avocatului. „La următorul termen vom vedea dacă ni se va admite sau se va respinge recalcularea expertizei" a precizat avocatul Manole. De cealaltă parte avocatul familiei Jurcan, Mircea Ursuţa  a cerut o despăgubire de 2 milioane de euro , bani care ar urma să fie achitaţi de firma asiguratoare.

Tinerele supravieţuitoare încep să-şi revină

În ce priveşte cele două tinere care au supravieţuit accidentului, cei apropiaţi susţin că ele încep să-şi revină, dar starea lor este tot critică. „În sufletul meu de mamă mă miră cum un inculpat care are doi copii poate susţine că a fost pe drum cu prioritate. La spital nu ne-a căutat nimeni. De ce îşi doreşte să ajungă afară? Ca să mai lovească alte 5-6 persoane. Sper ca instanţa să-şi spună cuvântul şi să facă dreptate, iar vinovatul să plătească" a afirmat plină de durere mama gemenelor Jurcan.  Anca este ajutată de trei psihologi să-şi revină. „Psihologii afirmă că Anca nu are cum să-şi revină mai devreme de şase luni. Nu poate umbla fără cârje şi cel puţin două săptămâni va mai sta la pat. Ştie doar de trei săptămâni că şi-a pierdut sora. Nu a văzut nicio fotografie de la înmormântare şi nici mormântul surorii ei. Este foarte afectată" a mai spus Livia Jurcan. În ce priveşte starea Mihaelei aceasta nu poate să mănânce mâncare solidă din cauza imobilizării maxilarului şi a gulerului ataşat în jurul primei vertebre de la coloană. Totodată nu are voie să facă mişcări bruşte de corp în urma fisurii bazinale.„Mihaela mai trebuie să poarte gulerul cervical cel puţin treizeci de zile. Are probleme şi cu dantura" a mai spus mama gemenelor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite