Interlopul Iuliu Kiss îşi va petrece următorii cinci ani în închisoare. Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă şi irevocabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliu Kiss nu a respectat semnificaţia semnului „Cedează trecerea”
Iuliu Kiss nu a respectat semnificaţia semnului „Cedează trecerea”

Cinci ani de închisoare cu executare este pedeapsa dată de magistraţii Curţii de Apel Cluj în cazul interlopului orădean Iuliu Kiss, cel care, în urmă cu mai bine de un  an, a intrat cu bolidul său  Mercedes într-un Tico condus regulamentar.  În urma impactului, Adriana Jurcan (24 de ani) a decedat pe loc, iar sora acesteia, Anca Jurcan şi verişoara lor, Mihaela Jurcan, au fost grav rănite.

La mai bine de un an de când Adriana Jurcan îşi pierdea viaţa într-un tragic accident de circulaţie, produs de orădeanul Iuliu Kiss, cunoscut drept interlopul Paprika, Curtea de Apel Cluj a dat o sentinţă  definitivă şi irevocabilă. Kiss a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

"Sentinţa a fost dată pe 25 iunie, iar încadrarea Curţii de Apel Cluj este una corectă. Judecătorii au menţinut încadrarea de ucidere din culpă cu alcool peste limita legală. Iuliu Kiss a primit pedeapsa minimă acestei încadrări. În latura civilă, Curtea de Apel Cluj a luat act de tranzacţia încheiată de părţile civile şi asigurătorul în cauză, tranzacţie în baza căreia au fost achitate despăgubirile civile ", ne-a spus Mircea Ursuţa, avocatul familiei Jurcan.

Potrivit avocatului Ursuţa,  sentinţa dată lui Paprika, închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, este o premieră în Bihor. "Din câte ştiu eu este cea mai mare pedeapsă dată în Bihor pentru ucidere din culpă", a spus avocatul.

În tot acest timp, familia Jurcan a luptat mult ca vinovatul să plătească. Decizia judecătorilor clujeni ne le poate aduce fiica înapoi, dar îi face să simtă că într-o oarecare măsură s-a făcut dreptate. "Ni s-a făcut un pic de dreptate în limita bunului simţ. Sunt conştientă că nimic nu îmi poate aduce fiica înapoi, dar vinovatul trebuie să plătească. Dacă dosarul nu ar fi fost mutat de la Curtea de Apel Oradea, cel care mi-a ucis fiica nu s-ar fi aflat acolo unde îi este locul ", ne-a mărturisit Livia Jurcan, mama Adrianei Jurcan. Dosarul lui Kiss a ajuns să fie judecat la Cluj după ce familia Jurcan a cerut, la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie Bucureşti, strămutarea lui de la Curtea de Apel Oradea.

 Mircea Ursuţa crede  că unul dintre motivele care au dus la această decizie a judecătorilor a fost şi faptul că interlopul nu şi-a recunoscut vina, fapt ce îi putea reduce pedeapsa cu o treime.  

Eliberat de către Curtea de Apel Oradea

După şapte luni de închisoare, Iuliu Kiss a fost eliberat, la începutul lunii ianuarie, prin la sendinţa dată de Curtea de Apel Oradea. La aceea vreme judecătorii au admis recursul  formulat de apărătorul lui Iuliu Kiss împotriva unei decizii date de Tribunalul Bihor, prin care interlopului i s-a respins cererea de liberare provizorie pe cauţiune  de 55.000 de lei, cauţiune care  s-a restituit odată cu reîncarcerarea lui.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite