Interdicția de a părăsi țara a fost revocată pentru sirienii din cazul Hayssam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Oradea a ridicat astăzi interdicţia de părăsi România pentru sirienii din dosarul lui Hayssam după ce în 4 mai a avut loc o nouă înfățișare în cazul sirienilor.

Instanţa orădeană a admis astăzi cererea formulată de cele trei persoane şi a dispus revocarea măsurii, dar reprezentanții Parchetului pot face recurs în 24 de ore. „Decizia nu este definitivă. Ea poate fi atacată de către reprezentanţii Parchetului, prin recurs, în termen de 24 de ore. În acest caz decizia aparține Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie", a declarat purtătoarea de cuvânt a Curţii de Apel Oradea, Cornelia Precup. Interdicția îi viza pe omul de afaceri Tartousi Mustafa respectiv pe fraţii Omar Mahmoud şi Mukles și a fost depusă joia trecută. Toto atunci Ion Cazacu, avocatul lui Omar Hayssam a subliniat că este inutil ca România să mai ceară Siriei extrădarea acestuia. În plus, avocatul Ionel Hașoti a precizat că Omar Hayssam este încarcerat în penitenciarul Adra din Damasc, nu în localitatea sa natală. „Familia sa l-a vizitat recent la Adra. Siria nu îl va extrăda niciodată pe Omar Hayssam. Ministerul cere extrădarea, când pe noi ne interesează citarea lui", a spus Ionel Hașoti.  

Numele greșit în dosar

Avocații lui Omar Hayssam au atras atenția asupra erorilor din corespondența dintre ministerele justiției din România și din Siria, subliniind-o pe cea legată de numele condamnatului. „Numele lui este la fel de comun în Siria precum Ion Popescu în România. În dosar acesta apare drept Omar Khaled Hayssam, deși corect este Hayssam Khaled Omar. Ordinea în care sunt scrise poate duce la eroare de persoană.", a spus Ion Cazacu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite