Instituțiile de cultură orădene,comasate sub titlul de „Teatrul de Stat Regina Maria“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nou denumire a instituțiilor de cultură comasate ar putea fi Teatrul de Stat Regnia Maria. Teatrul orădean a mai purtat această denumire în perioada interbelică. Inițiatorii spun că rezonanța numelui face trimitere la noblețe și protejarea artelor.

Pentru că recentele modificări în structura instituțiilor de cultură orădene ( Teatrul de Stat, Teatrul Arcadia și Filarmonica) au stârnit nemulțumiri și în privința denumirii alese, de Instituția de Cultură Iosif Vulcan, inițiatorii au decis să facă schimbări. Astfel, noua denumire propusă este Teatrul e Stat Regina Maria.

„Teatrul din Oradea a funcţionat sub această denumire în perioada interbelică, mai precis în intervalul în care Aurel Lazăr a fost primarul municipiului", se arată în comunicatul emis de conducerea noii instituții.

Propunerea a fost aprobată de către consiliul artistic al teatrului și se bucură de susținerea unor instituții de cultură de prestigiu, precum Revista Familia.

„Considerăm că denumirea Teatrul de Stat Regina Maria are o rezonanță plurivalentă, făcând trimitere la valorile de noblețe, autoritate sau protejare a artelor", se mai precizează în comunicat.

În semn de omagiu adus patronului spiritual,  denumirea „Iosif Vulcan" nu va fi eliminată, rămânând în continuare denumirea trupei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite